Ректорът на ВТУ се срещна със спортисти, завоювали слава и медали за университета

С НАЦИОНАЛНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ, ЗАВОЮВАЛИ ТИТЛИ И СЛАВА ЗА БЪЛГАРИЯ И ЗА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“, СЕ СРЕЩНА МИНАЛИЯ ДЕН РЕКТОРЪТ НА ВУЗА ПРОФ. Д-Р ХРИСТО БОНДЖОЛОВ. „Знам колко е трудно и какви усилия изисква всеки един успех, всяка една победа и всяка една титла. Благодаря ви, че защитавате авторитета и името на Великотърновския университет като спортен център за подготовка на кадри. В условията на пандемия е много трудно да се подготвите за състезания, да намерите мотивация и да продължите да побеждавате, но знам, че всички вие имате силен дух, който ви помага да се справяте с предизвикателствата на живота. Вие сте пример за останалите студенти. Ще продължа да помагам на спорта в нашия университет“, каза в обръщението си към спортистите проф. Бонджолов. Националната състезателка на България по волейбол Велина Кансъзова подари на проф. Христо Бонджолов спортен екип с логото на Великотърновския университет.

На срещата присъстваха някои от най-изявените спортисти на ВТУ в момента, както и доц. д-р Светослав Стефанов и председателят на Студентския съвет Александър Узунов.

Ректорът се срещна с Тинко Банабаков, който е бронзов медалист от Еврошампионата по бокс за мъже за 2018 г. Златен медалист е в категория до 52 кг на Държавното първенство на България по бокс за мъже за 2018 г. и четирикратен носител на приза „Спортист на Велико Търново”. На поканата на проф. Бонджолов се отзоваха и Велина Кансъзова, която е национална състезателка по волейбол и в момента докторант към катедра „Теория и методика на физическото възпитание“, Полина Цонкова, която е докторант към катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ и хоноруван преподавател по народни танци, и Деян Гемижев – национален състезател по лека атлетика, носител на приза „Спортист на Велико Търново” за 2020 година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *