Авторка на остроумия от „Законите на Мърфи” по БНР от Камен стана годишен победител с фразата „Градивна критика има, търсене няма”

Авторката на остроумия от предаването по БНР „Законите на Мърфи“ Илка Тодорова от село Камен стана годишен победител във формата. Тя бе обявена за „Мърфолог на 2020 г.“ в гласуването на страницата на предаването „Рано в неделя“ във Фейсбук. Най-много гласове е събрало изречението на 74-годишната жена „Градивна критика има, търсене няма”. То е годишен победител за 2020 година. За него са гласували 41 процента от участвалите в анкетата.

Илка Тодорова е известна и с друго – от 47 г. тя тъпче и събира в чували в къщата си в стражишкото село различни бутилки. Жената не изхвърля нищо на боклука и заявява, че чака да се сложат контейнери за разделно събиране. Тя трудно може да влезе вътре в къщата си, защото стаите също са претъпкани с вехтории. В двора няма къде да се стъпи от събраните вещи, които Илка упорито нарича суровини. Жената живее сама и никога не е имала семейство по стечение на трагични обстоятелства в живота й. Освен фатален избор на житейския път роднините й страдали от епилепсия и Илка решила, че ще предаде болестта на децата си, ако има такива. Така си останала сама. Все пак има няколко кози, но много често остава без ток. Макар да изглежда странно, тя е завършила руска гимназия в София и Полувисшия институт по международен туризъм във Варна с квалификация администратор.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *