ОбразованиеСвищов

Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев” в Свищов отбеляза своя празник

С решение на Народното събрание от 9 февруари 1883 г., в Свищов е учредено Първото търговско училище у нас. Този акт и до днес се чества като официален празник на училището.

Днес, в двора на гимназията тържествено бяха вдигнати знамената пред учители, възпитаници и гости, които бяха дошли да отдадат почит пред дарителя Димитър Хадживасилев. След това, пред паметника на дарителя, директорът на Търговската гимназия Румяна Иванова и представители на отдел „Образование” към Общината поднесоха цветя.

Проявите продължиха онлайн от 11:00 ч. В знак на уважение, зам.-кметът на община Свищов д-р Анелия Димитрова отправи поздрав от свое име и от името на кмета на Общината д-р Генчо Генчев.  Поздрави поднесоха също: доц. д-р Румен Ерусалимов, заместник-ректор “Студентска политика, институционални комуникации и продължаващо обучение” в СА “Димитър Апостолов Ценов” и Ахмед Куйтов, председател на Институт “Перспективи”. На срещата бяха представени значими постижения на настоящи и бивши възпитаници на гимназията, както и резултати от участия в конкурси и състезания.

 

По информация на отдел „Образование” към община Свищов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *