999 четения

Жители на Козловец недоволстват заради неправомерно изсичане на дървета в дворовете на къщите им

СЛУЖИТЕЛИ НА ЕНЕРГОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ПОДКАСТРИЛИ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ КЛОНИ И ОТСЕКЛИ ДЪРВЕТА В ЧАСТНИ ДВОРОВЕ В СВИЩОВСКОТО СЕЛО КОЗЛОВЕЦ. Работници на компанията отрязали дори 100-годишни дървета, за които няколко поколения стопани полагали грижи. Причината за навлизането на терените с резачка била профилактика на разпределителната мрежа. След като обаче си свършили задълженията, заминали, без да почистят след себе си, и оставили живущите в района сами да отстраняват отрязаните клони и растителност.

„Започнаха да секат миналата седмица. Нямаше ме вкъщи, бях зает служебно. След като се прибрах, видях дърветата. Звъннах на кмета, не ми вдигна, беше ангажиран. Звънях и на секретаря му. Продължих да търся начин и в крайна сметка стигнах до медиите“, твърди Тодор Келев, жител на Козловец.

Той и съседите му, засегнати от проблема, започнали да търсят обяснение на случилото се, но не получили отговор нито от институциите, нито от енергото. Едва в сряда от компанията изпратили писменото си становище по случая, в което поднасят извинения на потърпевшите. В отговора е вписано, че резачката на работниците се заклещила и за да няма пострадали, предприели отсичане на едно от дърветата.

Всъщност подкастряне на растителността няма как да бъде избегнато, тъй като, ако стопаните не предприемат такова, енергото наема фирма подизпълнител за целта, която следва собствен план и невинаги се съобразява с желанията на стопаните.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимката е илюстративна

2 коментара за “Жители на Козловец недоволстват заради неправомерно изсичане на дървета в дворовете на къщите им

 • 11.02.2021 в 17:51
  Permalink

  Ниикооой не може да влиза в двора ми и реже дърветата ми…ще стрелям на месо.

  Отговор
  • 12.02.2021 в 19:26
   Permalink

   Как ще влизат в частен имот !? Полицията няма право да влиза , тези ще ми влизат ! Ако бях там ….

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *