Горна ОряховицаОбразование

Отличиха горнооряховски ученици за добрите им дела

Наградите връчиха кметът инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов

 

Ученици от Горна Оряховица, извършили добри дела през учебната 2019/2020 г., бяха отличени с плакети и грамоти. Наградите, присъждани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), връчиха кметът инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов. Конкурсът се нарича „Вестители на доброто“. За да бъдат спазени противоепидемичните мерки, не бе организирана традиционната обща церемония по награждаването, а кметът, председателят на Общинския съвет и заместник-кметът Пламен Мадемов, който е и председател на МКБППМН, отидоха на място в част от училищата.

В СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ БЯХА ОТЛИЧЕНИ ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ МЛАДЕЖКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ. Клубът им, който се ръководи от Даниела Кенарева, участва в информационната кампания във връзка с Европейския ден на донорството и трансплантацията, организиран от Министерството на здравеопазването, в съвместни дейности с Държавна агенция „Закрила на детето“, с Българския Червен кръст, МОБАЛ „Стефан Черкезов“, с пожарната и Община Горна Оряховица.

Учениците проектират и издават различни информационни материали, насочени към здравословен начин на живот, здравеопазване, профилактика на социално значими заболявания, първа помощ и др.

За добрите си дела бяха отличени и ученици от СУ „Георги Измирлиев“. Наградени бяха учениците от II “б” клас с класен ръководител Лидия Блажева, които дариха 487 лв. на първата приемна майка в общината Светла Гогева от Драганово и нейните деца. Децата от II “г” клас с класен ръководител Ваня Радева и V “г” клас с класен ръководител Мария Алипиева пък организираха базар с ръчно изрисувани картички. Събраните 155 лв. са преведени на „Българската Коледа”. Президентът на Република България Румен Радев изпрати почетна грамота до гимназията, в която благодари за подкрепата, оказана от горнооряховското училище на кампанията.

Момчетата и момичетата от III “а” клас с класен ръководител Славка Стефанова и каките и батковците от VIII “в” клас с класен ръководител Санка Аврамова дариха дрехи, материали за рисуване и лакомства на своите връстници от Училището за изкуства и занаяти за социално слаби деца в Русаля. Децата от IV “б” клас с класен ръководител Валентина Стоева участват в редица благотворителни кампании: изработват картички и сурвакници за благотворителния коледен базар; събират продукти за приюта на отец Иван; събират капачки в акцията „Капачки за бъдеще“; участват в благотворителна акция в приют за безстопанствени кучета в Шемшево.

УЧЕНИЦИТЕ ОТ VI “Г” КЛАС С КЛАСЕН РЪКОВОДИТЕЛ ДИМО ИВАНОВ УЧАСТВАХА В БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР. СЪБРАНИТЕ 410 ЛВ. БЯХА ПРЕДОСТАВЕНИ НА „БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“. Награди имаше и за VII “в” клас с класен ръководител Аспарух Костов и VIII “а” клас с класен ръководител Кремена Петърчева, които участваха в базар на домашни сладки, а събраната сума в размер на 520 лв. бе изпратена в помощ на дете с онкологично заболяване от Габрово.

Единадесетокласниците от „а“ паралелка с класен ръководител Мария Димитрова участваха в благотворителна инициатива за даряване на дрехи, сладки и коледни играчки за потребителите на Центъра за настаняване от семеен тип в Горна Оряховица. Ивана Петрова от XI “a” клас организира кампания за построяване на спортна площадка в двора на бившето училище „Хаджи Викентий“ в Първомайци, заради което й бе присъдена индивидуална награда. Учениците от Ученическия съвет при СУ „Георги Измирлиев“ участваха в кампания по набиране на средства за Българската асоциация на онкоболните, на която предоставиха 541 лв.

Инж. Добрев, Димитър Николов и Пламен Мадемов посетиха и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Неговите ученици от IV ”б” клас с класен ръководител Марияна Стоянова участваха в благотворителната акция под надслов „Да помогнем на човек в нужда“ чрез изработване на коледни картички, с които се включиха в коледния благотворителен базар. Събраните средства бяха дарени за лечението на тригодишната Анна Паздеркова от Велико Търново, която е с детска церебрална парализа.

Учениците от VII „а“ клас с класен ръководител Спасиян Иванов организираха благотворителен базар по повод Сирни заговезни. Събраните 500 лв. бяха дарени за ремонт на църквата „Св. Никола“ в Горна Оряховица. Учениците от VII „б“ клас с класен ръководител Мария Киселкова в навечерието на Коледа организираха благотворителна акция под надслов „Да помогнем на човек в нужда“. Децата предложиха разнообразни коледни сладки, питки, баници и показаха завидни кулинарни умения, с които спечелиха сърцата на своите съученици и се превърнаха в посланици на доброто. В края на благотворителната акция бяха събрани 615 лв., които бяха дарени за лечението на тригодишната Ани от Велико Търново.

Предстои церемонията по награждаването на ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ и ОУ „Иван Вазов” в Горна Оряховица и ОУ „Елин Пелин“ в Първомайци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *