Горещи новиниСпорт

„Виолетовите“ ще търсят максимума и срещу „Лудогорец“, Александър Томаш освободи Марк Едур

Старши треньорът на „Етър ВТ“ Александър Томаш се отказа от услугите на естонския бранител Марк Едур в навечерието на старта на пролетния полусезон в Първа лига. Наставникът е уведомил младия футболист в личен разговор, че няма да разчита на него. Същото се отнася и за испанския бранител Пако Пуертас, който едва ли ще попадне в плановете му за пролетта. Последният обаче все още не се е появил на стадион „Ивайло“, след като се прибра през есента в родината си да лекува контузия. Едур пристигна във Велико Търново в края на септември миналата година, като на него се възлагаха надежди да се превърне в основна фигура. 22-годишният бивш младежки национал на прибалтийската страна не успя да впечатли и рядко намираше място в стартовия състав на “виолетовите”.

„Успяхме да привлечем хора, с които да сме конкурентноспособни, съобразявайки се с политиката на клуба. Очаквам само още панамското попълнение, но ако дойде и добър футболист като свободен агент, няма да го откажем. Марк Едур го освободих, а що се отнася до Пуертас – аз още не съм го и виждал. За мача в Разград няма да разчитам само на Хосе Кордоба, който не е готов с документите. Всички играчи са здрави, добре са, във функционално състояние, въпросът е да покажат ръст и спортно-технически.

„Етър” няма лесен мач тази пролет, последни сме в класирането. Излизаме с уважение към всеки противник, но се борим за себе си и за оцеляването си и ще търсим максимума и срещу „Лудогорец”. Доколко ще го постигнем, бъдещето ще покаже – футбол е и всичко е възможно. Но няма да се съобразяваме с никого”, коментира вчера преди тръгването за Разград старши треньорът Александър Томаш.

„Виолетовите” още не са допускали гол в официален мач, откакто бяха поети от него, и завършиха есента с 477 поредни минути без попадение в мрежата си. Мачът с „Лудогорец“ е днес от 16:00 часа и ще бъде ръководен от Георги Кабаков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *