Китайски хороскоп за 2021: ще бъде ли Белият метален бик благосклонен към вашия знак тотем

На 12 февруари, според лунните фази, годината на Белия метален плъх беше заменена от знака на Белия метален бик, който ще продължи да господства до 30 януари 2022 г. Какво ще донесе повелителят на 2021 г. на дванадесетте китайски тотемни знака?

Плъх (1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020, 2032)
Звездите призовават Плъха да се откаже от присъщата си дейност и да прекара – дори може да се каже, да се кротне – този път в мир и тишина. От една страна, той трябва да си почине след забързана и неспокойна година, а от друга, няма да има най-добрите отношения с повелителя на току-що настъпилата година. Бикът със своя горд, благороден и безкористен характер се дразни от хитростта и благоразумието на Плъха, така че за гризача е по-добре да не се навира много-много в първите редици и в полезрението на голямото животно. Препоръчително е, драги Плъхове, да отделите една година за възстановяване, което съвсем не значи, че сте лишени от възможността за просперитет. Насочете усилията си върху професионалното усъвършенстване и изграждането на кариера и така ще имате една много добра и удовлетворяваща ви година.

Бик (1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021)
Бикът, както подобава на собственика на годината, може да разчита на късмет във всички сфери на живота, без изключение – професионален и в резултат на това финансов, и разбира се, личен. Каквото и да предприемат Биковете, всичко ще се получи по най-добрия начин. Вярно е, че за това представителите на знака ще трябва да покажат присъщите си качества: на първо място, да излязат от зоната на комфорт и да запретнат яко ръкави, но това не е нещо, което може да ги изплаши. Бикът ще може да подобри квалификацията си, като се запише в курсове, обучения или получи второ висше образование. В отношенията с любимия човек е много важно да не давате отдушник на бурните си емоции – подобно поведение може да предизвика недоразумения, а ако партньорът ви не е свикнал с такива изблици, може да доведе и до раздяла.

Тигър (1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022)
Тигърът има трудни отношения с повелителя на годината: от една страна, те имат много общи неща, така че принципно се разбират добре, но от друга – Бикът дразни Тигъра с рогата си, които го карат за де чувства несигурен, а собственикът на годината не харесва голямата котка заради склонността й да поема рискове и приключения. Тази година ще има в изобилие и от едното, и от другото в живота на Тигъра. За него най-важното е да съумее да предвиди и планира както действията си, така и резултатите от тях. Тези, които са си поставили за цел професионален успех, ще успеят в тази област, като даже вземат едновременно по няколко стъпала по кариерната стълбица. В семейството всичко ще се получи по най-добрия начин, ако, разбира се, представителите на знака съумеят да обуздаят присъщата си страстност. Една необмислена и заслепена от страст крачка встрани може да срути до основи градените с години отношения.

Котка (Заек) (1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023)
На Котката, която по правило е в добри отношения с Бика, годината ще донесе много професионални постижения и те ще й бъдат дадени лесно и просто – без много стрес и напъни от нейна страна. Тези, които все още не са намерили сродна душа, ще имат шанс не само да я намерят, но и да официализират връзката. А като допълнителен бонус от тази година, Бикът ще даде на Котката изпълнението на едно, може би не най-голямото, но съкровено желание. Това няма да се случи като с вълшебна пръчка, но с котешка хитрост и предпазливост в крайна сметка няма да е и толкова трудно, колкото може да изглежда на пръв поглед. Така че, Котки (Зайци), чувствайте се защитени, но и не спирайте да отстоявате мечтите и целите си.

Дракон (1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024)
Бикът се отнася към Дракона със симпатия, което обаче не му пречи от време на време да предоставя на летящия гущер важни житейски уроци и стриктно да назидава онези, които не са ги научили. Следователно, всякакви случки, с които Драконът ще се сблъска през тази година, трябва да се приемат като задача, която трябва да бъде решена, а резултатите от нея трябва да се затвърдят. Това понякога ще е трудно, но не чак толкова, а и Драконът ще бъде награден – като цяло по време на царуването на Бика ще бъде щастлив и късметлия. Но с едно условие: той не трябва да бърза стремглаво в нови професионални и финансови проекти, а в личния си живот е по-добре да не прави внезапни движения. Тайната на щастливия му живот през следващата година е спокойствието и стабилността, не бива да ги рискува, за да не изгуби всичко.

Змия (1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025)
Бикът не е голям фен на Змията, въпреки това той предпочита да не се намесва в живота й, давайки й свобода на действие. Ето защо в повечето случаи всичко, което ще се случи през следващата година със Змията, ще зависи не толкова от външните обстоятелства, колкото от самата нея, следователно за нея това е време на промяна. Кои сфери от живота трябва да претърпят трансформация, всеки представител на знака ще реши сам: някои отдавна са вдигнали мерника към нов бизнес, някои са готови да сменят местоживеенето си, някои са решили да се оженят или разведат. Във всички тези случаи успехът по-скоро ще е на страната на Змията, така че си струва тя незабавно да започне „пренареждане“ на живота си.

Кон (1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026)
Конят, към когото Бикът се отнася с разумна предпазливост – не се знае кога може да го ритне с копито в челото – ще може да постигне желаните цели само като прояви постоянство, методичност и последователност. Енергията, която у него прелива над ръба, трябва да бъде сдържана, или – поне! – насочена в кротко и полезно русло. Важно е да обърнете внимание на изпълнението на професионални проекти и на облагородяването на ежедневието си. Това са вашите задачи за годината, не се пилейте по други. А тези също не са маловажни и изискват много труд. Но резултатът – дом, от който не ви се излиза, ще си заслужава. В понятието дом влизат, разбира се, и всички емоционални връзки. В отношенията с любимия човек трябва да внимавате: ако имате търкания, не трябва да бързате с раздялата, по-късно най-вероятно ще съжалявате.

Коза (Овца) (1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027)
Козата, която е антагонист на Бика, ще влезе в конфронтация със собственика на годината и поради тази причина за нея няма да е най-лесната година, което обаче не означава, че няма да бъде успешна и интересна. Вярно, за това ще трябва да се събере и да покаже характер, ако трябва и рога, но това не е за първи път, тя си е закоравял боец. Представителите на знака трябва да се подготвят за глобални промени, най-вероятно сред тях ще бъде промяна в позицията, която са заемали дълго време, както и радикална революция в личния им живот: някои ще имат дългоочаквана сватба, докато други ще имат неочакван крах в отношенията. Във всеки случай годината ще донесе шеметни обрати и невиждани досега възможности, които не бива да се пропускат.

Маймуна (1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028)
Бикът е толерантен към Маймуната до степен леко пренебрежение. Условието е едно: Маймуната трябва да поддържа дистанция и да се старае много-много да не се навира в полезрението на повелителя на годината. Ако успее да не го дразни много, тя ще може да нарече предстоящия период успешен, проспериращ и вероятно щастлив. Маймуната е може би единственият знак, за който годината е ясно разделена на две половини. Началото ще бъде изпълнено с неочаквани събития, които обръщат всичко с главата надолу, така че Маймуната често ще бъде преследвана от чувство на турбуленция. След като достигне своя връх, напрежението ще отшуми, а обстоятелствата неочаквано ще се развият по най-добрия начин, давайки през втората половина на годината заслужено спокойствие и стабилност.

Петел (1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029)
Бикът има отлични отношения с Петела – те са възможно най-сходни помежду си сред всичките тотемни животни, макар и външно никак да не си приличат. Не е изненадващо, че собственикът на годината ще направи всичко възможно, така че условията за живот и просперитет на Петела да са възможно най-добри. Тайната на успеха на пернатия през тази година ще е да събере около себе си колкото се може повече хора, както на работа, където ще му е необходим екип от съмишленици, така и у дома – само многобройни роднини и приятели могат да създадат силния тил, необходим за професионални постижения. Тази година също са възможни обвързвания и бракове и може да се каже, че това е едно добро време за Петлите да създадат семейство.

Куче (1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030)
Кучето и Бикът са сродни души, затова повелителят на годината симпатизира на този знак и го облагодетелства, доколкото е възможно. Годината за Кучето ще бъде толкова спокойна и предвидима, че то може би дори ще има време да се отегчи. На работа – успех, във финансите – стабилност, в отношения с близки – идилия. Единственото нещо, което може да попречи на Кучето в този момент, е неразбирането на това, което наистина иска от живота, а най-лошата стратегия за постигане на целите е… липсата на цели. Ако обаче такава ситуация настъпи, Шаровците ще съумеят да компенсират възможните загуби с характерната си действеност и енергия.

Свиня (Глиган) (1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2018, 2031)
Свинята и Бикът са свързани със сходството на техния мироглед: и двамата не обичат промяната и обожават стабилността и комфорта, което често е тяхната религия. Освен това в дълбините си те са романтични натури, чувствени и доста сладострастни. Господарят на годината ще позволи на Прасето да разшири границите на своето съществуване: то ще има нови интереси и нови приятели. Именно тези контакти и партньорства ще дадат възможност да се спечелят средствата, необходими не само за екзистенциални нужди, но и за сериозни придобивки, както и за един доста по-луксозен живот. През тази година Свинята ще има възможност да сключи мир дори с онези хора, с които е изглеждало, че връзката е била прекъсната веднъж завинаги.

Източник: TCH, за „Борба“ превод от руски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *