Времето: Остава сухо и тихо, с положителни температури, валежи се очакват само в събота

Вечерта ще преобладава облачно време. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между -4 и -2 градуса. За В. Търново минимална температура около -3.

Във вторник до обяд ще има разкъсана, по-често значителна облачност. Около обяд облачността ще намалява и вечерта ще се разчисти. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат около и малко под 0. За В. Търново максималната температура ще бъде около 0.

Атмосферното налягане след обяд слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина до обяд ще бъде предимно облачно, а следобед облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен вятър от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около -6 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -16.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.3 гр. през 2016 г., а най-ниската измерена минимална температура е -26.1 през 1911 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 14 минути и ще залезе в 17 часа и 49 минути.

Фаза на Луната: пет дена след новолуние.

В сряда до обяд ще бъде слънчево, а след обяд ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър до обяд от югозапад, а след обяд от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между -8 и -5 гр. Максималните температури ще са между 2 и 4.

В четвъртък ще има разкъсана, по-често значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. Максималните температури ще са между 6 и 9.

В петък времето ще бъде предимно облачно. Сутринта за кратко ще се образуват мъгли. Ще духа слаб вятър от североизток. Температурите слабо ще се понижат и минималните ще бъдат около и малко под 0, а максималните между 5 и 7 градуса.

През нощта срещу събота ще превали слаб сняг.

В събота времето ще бъде облачно и сутринта ще има превалявания от дъжд. Ще бъде почти тихо. Температурите ще останат без съществена промяна.

В неделя времето ще остане облачно със слаб вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. Максималните температури ще са между 6 и 9.

В понеделник облачността ще започне да се разкъсва и намалява и максималните температури ще започнат да се повишават.

Над западните и централните части на Стара планина в сряда до обяд ще бъде предимно слънчево, а следобед ще се заоблачи. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около -1 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -8.

В сряда срещу четвъртък ще превали слаб сняг. В четвъртък времето ще бъде облачно и на места ще продължи да превалява сняг. Ще духа силен вятър от северозапад. Температурите ще останат без съществена промяна. В петък ще има разкъсана облачност. Вятърът ще се преориентира от юг. В събота ще бъде облачно с превалявания от сняг. Вятърът ще се ориентира от север и ще бъде умерен. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 1 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -8. От неделя до края на периода облачността ще бъде разкъсана. Вятърът ще отслабне и ще има южна компонента. Температурите ще започнат да се повишават и в понеделник на 1200 м надморска височина ще достигнат 8-9 градуса, а на 2000 м максималната температура ще бъде около 3 гр.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *