391 четения

Народният представител Станислав Стоянов дари нови костюми за самодейците в Килифарево

С чисто нови носии ще танцуват вече самодейците от Танцова формация „Фолклория” в град Килифарево. Това стана възможно след благородния жест на народния представител от ГЕРБ Станислав Стоянов.

Преди време ме потърси за съдействие ръководителят на състава Марио Владимиров, който сподели, че самодейците, които печелят първи награди от много конкурси и фестивали, нямат собствени костюми, а ползват носии под наем, посочи Стоянов.

Това създавало големи неудобства за формацията, защото обикновено костюмите били стари, не били по мярка и не давали на танцьорките самочувствието, което заслужават. Станислав Стоянов за пореден път увлякъл с идеята си свои приятели съмишленици и успели да съберат необходимата сума, като закупили 12 чисто нови комплекта шопски носии, единият от които е на стойност 190 лева.

Носиите включват литак, риза и колан и са украсени с традиционните за тази фолклорна област шевици и пайети. На срещата народният представител проведе интересен разговор със самодейците и техния ръководител за богатството на родния фолклор и колко е важно той да бъде възраждан и пазен в съвремието ни. Депутатът разказа за своята страст да колекционира народни носии от различни краища на България и демонстрира завидни танцувални умения, като се хвана на хорото, редом до танцьорките от „Фолклория”.

Един коментар за “Народният представител Станислав Стоянов дари нови костюми за самодейците в Килифарево

  • 16.02.2021 в 20:44
    Permalink

    А така. Требе да се развърже кесията преди изборите. И Плетеницата искат–иначе отиват при Божанков.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *