Плануват да отворят наново, с нов облик, най-големия пазар в региона

Кметът д-р Ивелина Гецова: „Никога не сме искали да го закриваме, а само да работи по правилата”

ЕМБЛЕМАТИЧНИЯТ СЕЛСКИ НЕДЕЛЕН ПАЗАР В ДЖУЛЮНИЦА ЩЕ ПОЛУЧИ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ОТ МЕСТНАТА ВЛАСТ В ЛЯСКОВЕЦ. По думите на кметицата д-р Ивелина Гецова се обмисля от 1 март да бъде вдигната заповедта за забраната за протичането на тържището. Градоначалникът на общината коментира, че информацията, която върви в социалните мрежи по повод преустановената оборотна борса за зеленчуци, плодове, мед и други стоки, е изопачена и не отговаря на истината.

„Никога не е стояло на дневен ред закриването на този пазар или елиминирането на неговото провеждане и съществуване. С промяна в нормативната уредба този пазар е регистриран като обект по закона за храните. От Общинския съвет бе взето решение, което прие основните показатели, на които тържището да отговаря, изготвени са правила за вътрешен ред за ползвателите на площи в Джулюница“, уточни д-р Гецова.

Тя допълни, че успоредно с отменянето на заповедта за забрана на тържището ще бъдат оповестени и указанията за провеждането му. По този начин търговците и земеделските производители, които продават на пазара, ще са запознати с изискванията и обектът ще отговаря на всички хигиенни критерии.

„Целта ни е пазарът в Джулюница да има съвременно звучене, както са организирани всички останали модерни пазари в другите общини. Правилата, разбира се, периодично ще бъдат съобразявани с противоепидемичните мерки, които правителството и здравните власти налагат“, подчерта кметицата.

Д-р Гецова изрази възмущение от това, че много хора са си позволили да изопачат обстановката с пазара. Увери, че това тържище ще го има, но само по ред и начин, който законодателството изисква от местната власт като организатор на такъв тип обекти.

Припомняме, че преди по-малко от месец хората в Джулюница бяха разгневени заради затварянето на пазара, наложените глоби от 2000 лв. на някои от търговците и невъзможността да продадат продукцията си.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *