СЛЕД ОБЕЩАНИЕТО НА ПРЕМИЕРА: Заведенията се готвят да отворят на 1 март

Премиерът Бойко Борисов обяви, че на 1 март заведенията със сигурност ще отворят врати. В същото време главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предупреди, че пикът на новата зараза може да дойде точно преди изборите.

От Сдружението на заведенията обявиха награда за всеки, който предостави снимки на  министъра на здравеопазването или на членове на Оперативния щаб, заснети в заведение. Провокация ли е това от страна на ресторантьорите и готвят ли се да отворят на 1 март? Отговор на този въпрос даде Емил Коларов – председател на Сдружението на заведенията.

„Едно отваряне на заведение не е толкова лесно. Трябва сериозна подготовка на обектите, които дълго време са били затворени. Това отваряне е и много скъпо. Искрено се надяваме обещанието на министър-председателя да бъде спазено”, заяви той.

30% от заведенията у нас няма да отворят врати на 1 март. А причината, по думите им, са масови фалити заради пандемията. Ресторантьори изразиха притесненията си, че заради наближаващата трета вълна, и това отваряне може да бъде отложено.

От Сдружението апелираха към здравните власти да обяснят каква е разликата между заведенията в хотелите и тези извън тях. Ресторантьорите питат и защо те не влизат в групата на отворените обекти.

На заседание на оперативния щаб в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов подчерта, че стремежът е всички бизнеси да отворят максимално бързо.

Източник: Нова ТВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.