Горещи новиниСпорт

„Футболът е начин на живот“, обявиха феновете на „Етър“ и призоваха да пуснат публиката на стадионите

С отворено писмо до всички институции от Фенклуб “Етър” призоваха стадионите да бъдат отворени за посещения на футболните мачове.

„Обръщаме се към властимащите, към здравния министър, към националния оперативен щаб, към БФС и към всички органи, които вземат решения, касаещи правата и задълженията на българите в ситуацията на пандемия, в която се намираме вече почти една година!

Всички футболни привърженици се отнасят с разбиране към желанието Ви да осигурите мерки за безопасност, чрез които час по-скоро да се справим с неприятната обстановка, но предвид факта, че част от наредбата гласи “Необходимата дистанция между хора в закрити помещения да е не по-малка от 1,5 метра, като всички лица са задължени да носят предпазни маски” се налага да Ви напомним, че стадионите са на ОТКРИТО и 90% от тях са с капацитет между 5 000 и 20 000 места, в зависимост от населеното място, в което се намират и за жалост отдавна отмина славния период, когато футбол се играеше пред пълни трибуни!“, пишат феновете и уточняват, че  у нас в Първа лига на футболен мач ходят средно между 1 000 и 5 000 души, освен в случаите на дерби-мачове, когато срещите са посетени от повече зрители, но на по-големи стадиони.

„Броят на местата на стадионите спрямо посещаемостта позволява спокойното провеждане на футболни срещи при спазване на необходимата дистанция и предпазни мерки, включително и при наложени ограничения от 30% или 50% от капацитета!

Провеждането на футболни срещи пред празни трибуни сериозно затруднява финансовото състояние на отбори с по-малък бюджет, за които събраната сума от билети е от жизнено важно значение, било за да покрият част от задълженията си по провеждането на самата среща или за други разходи, които да им позволят да продължат да съществуват“, подчертават в писмото си от фенклуба.

Великотърновските привърженици коментират, че „…щом могат да функционират кина, театри, молове и фитнес центрове на закрито, а от 1-и март и ресторанти и барове – трябва да могат и стадионите по веднъж седмично на ОТКРИТО! Футболът е за феновете – както у нас, така и по целия свят и неслучайно точно той е определен за най-великата игра!

Наш дълг е да подкрепяме и защитаваме интересите на любимите ни отбори, а Ваш дълг е да не ни пречите да го правим, за да могат чрез нашата помощ и те да продължат да съществуват!

ОТВОРЕТЕ СТАДИОНИТЕ!!! ФУТБОЛЪТ Е НАЧИН НА ЖИВОТ!!!“, призовават феновете.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *