Водещи новиниИкономикаЛясковец

Засилен инвеститорски интерес в Лясковец, вече има няколко индустриални зони

Жителите на общината имат по-голям избор къде да работят

 

РАСТЕ БРОЯТ НА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ВЛАГАТ СРЕДСТВА В ИЗГРАЖДАНЕ НА БИЗНЕС БАЗИ В ОБЩИНА ЛЯСКОВЕЦ и по този начин да разкриват нови и апетитни работни места. Положителната икономическа тенденция продължава и през 2021 г. и това се доказва от оформилите се вече няколко индустриални зони в населеното място. Кметицата на Лясковец д-р Ивелина Гецова твърди, че неслучайно общината е станала толкова предпочитана за инвестиции и отдава това на добрата работа, която върши местната администрация, за да осигури необходимия бизнес климат за всеки бъдещ работодател. Тя заяви, че приветства всеки, който желае да развива фирма, предприятие, завод и т.н. в населеното място.

„Радваме се на засилен инвеститорски интерес и че сме достигнали този административен капацитет, необходим за адаптирането на бизнеси в Лясковец. Свели сме до минимум бюрократичната тежест и всички детайли, които могат да са спънки пред бъдещите работодатели. Гордост за нас е, че вече хората имат алтернатива и могат да избират работните си места. Не само жителите на общината, но и хора от съседни общини се реализират на пазара на труда в Лясковец“, заяви д-р Гецова.

Тя посочи, че има промяна в профила на бизнеса в общината, която се дължи на навлизането на нов тип производства и услуги, които преди не са се осъществявали по тези географски ширини.

„Независимо от това, че Лясковец през годините е било утвърдено място за тежката промишленост, визирайки авторемонтен завод „Победа“, завода за амбалаж и т.н., сега нещата се пречупват през друга гледна точна. Наблюдава се увеличение на бизнесите в сферата на леката промишленост – производството на хранителни продукти, сферата на услугите, търговията, производствени дейности, свързани с живота на хората“, уточни градоначалникът.

ПО ДУМИТЕ Й ЛЯСКОВЕЦ ИЗПЪКВА НА СТАТИСТИЧЕСКАТА КАРТА У НАС КАТО ОБЩИНА С МНОГО НИСЪК ПРОЦЕНТ НА БЕЗРАБОТИЦА. Възможностите за добре платена работа и спокойствието в общината пък се превръщат в магнит за заселване на млади семейства с деца, които създават домовете си тук. За да продължи тази тенденция, от местната администрация ще влагат все повече средства за реновиране и модернизиране на базите на детските градини и училища, поддържане в изряден вид на зоните за отдих, парковете и площадките за игра, социалните дейности и здравеопазването.

Д-р Гецова сподели, че проектобюджетът за 2021 г. на кметството е изготвен след проведен анализ на потребностите на населението в общината и смята, че ще донесе удовлетворение на хората от всички съсловия и сфери. Предвидени са повече средства за образование, култура, здравеопазване и социални дейности.

„Тези дейности са делегирани от държавата и са свързани със завишени стандарти. От тази година разкриваме местната услуга „Асистентска подкрепа“, за да сме адекватни на необходимостта от обслужване в домашна среда на самотни, болни, възрастни и хора в неравностойно положение. В условия на пандемия има завишено търсене на такъв тип социални дейности“, допълни кметицата.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *