Водещи новиниОбщество

Доброволци събират дрехи за 12-годишно дете, което износва тези на баща си

Необходими са якета, блузки, панталони, анцузи и обувки

 

С КАУЗАТА ДА ОСИГУРЯТ ТОПЛИ ДРЕХИ ЗА ЗИМАТА НА ДЕТЕ, ОТГЛЕЖДАНО В СОЦИАЛНО СЛАБО СЕМЕЙСТВО, СА СЕ ЗАЕЛИ БЛАГОДЕТЕЛИТЕ от инициативата за свободен пазар „Килеръ“ във Велико Търново. Момчето е на 12 години и за него се грижи само татко му. Родителят няма възможност да отдели пари от скромния си бюджет, за да купи на детето необходимите пуловери, панталони, обувки, яке и т.н., с които да облече малчугана. Единствената опция пред него е да сподели наличното в своя гардероб с петокласника.

„Ние си партнираме със социалните служби и много неправителствени организации. С нас се свързаха доброволци от една организация с молба да помогнем. Случаят на това дете ни потресе и нямаше как да останем безразлични към ситуацията. Детето е осиновено, за него се грижи само баща му и живеят в голяма бедност“, разказа Маргарита Симеонова, участничка в благотворителната инициатива.

По думите й в момента в склада на „Килеръ“ не разполагат с подходящи дрехи за детето и се надяват, когато в понеделник отворят врати, да се появят дарители. Мястото се намира на улица „Симеон Велики“ 5, втори етаж, и ще функционира от 17:00 до 19:00 часа.

„Момчето е с височина 150 см и носи 39-и номер обувки. Всичко, което хората решат да предоставят, ще е от полза. То има нужда от якета, блузи, анцузи, грейки и т.н. Приемаме и летни дрехи, за да подсигурим детето с дрехи за топлото време отсега, а не отново да се организират акции“, уточни благодетелката.

Маргарита сподели, че вече има и хора, които са проявили интерес към каузата. Жена от София обещала да изпрати облекла за петокласника.

Хубавото на инициативата е, че нищо не се губи и в случай че се съберат повече дрехи, могат да бъдат раздадени на други нуждаещи се деца.

Симеонова припомни, че периодично екипът на „Килеръ“ прави мобилни акции, при които използват личен автомобил, натоварен с дрехи и други вещи, за да отидат на място при хора с ниски доходи. Добротворчеството им вдъхновило хора от морската ни столица, направили идентична кампания и във Варна.

ОРГАНИЗАЦИЯТА АПЕЛИРА И ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА НЕНУЖНИ PVC ТРЪБИ ИЛИ УЛУЦИ, които да използва за направата на хранилки за бездомни животни. Единственото условие е артикулите да не са ръждясали.

„Идеята ни е да монтираме хранилки във всички квартали и да има отговорник за всяка. Той ще следи за зареждане с храна и за вандалски набези. Искаме да са в райони, в които има видеонаблюдение, за да предотвратим възможността недоброжелатели да сложат отрова“, обясни Маргарита. Тя допълни, че първата хранилка ще е за катерички и птици в парк „Колю Фичето“.

„Килеръ“ се реализира в рамките на проекта „Герои на планетата 2“.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 thoughts on “Доброволци събират дрехи за 12-годишно дете, което износва тези на баща си

 • И хора от Враца се включихме, дано се помогне на момчето, както и на всички други нуждаещи се хора И животни.

  Отговор
  • Чудесна организация, обградени сме от ненужни неща, нека си ги споделим, за да ни стане по леко на душата. Трябва да се обичаме, защитаваме и помагаме като нация.

   Отговор
 • Ще донеса яке и суичари, дано ги хареса детето и да ги носи със здраве.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *