Водещи новиниПолитика

Народният представител Станислав Стоянов е разработил девет законопроекта само за две години в парламента

В РАЗРАБОТВАНЕТО НА ДЕВЕТ ЗАКОНОПРОЕКТА Е УЧАСТВАЛ НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ГЕРБ СТАНИСЛАВ СТОЯНОВ. Въпреки че той влезе в Народното събрание само преди две години, представителят на Великотърновския избирателен район отчете активна дейност и призна, че се чувства удовлетворен от това, което е успял да свърши за половин мандат. Той беше и един от най-активните общественици и политици, които работиха по проекта за решение за обявяването на град Велико Търново за историческа и духовна столица на България.

„Всеки законопроект се обсъжда в максимално широк обхват. Работим заедно с колеги от парламентарно представените политически сили, представители на изпълнителната власт, експерти, представителства на браншовите организации, неправителствени организации, граждани и др. Преди да внесем съответния документ на заседание, правим анализ на заинтересованите страни и оценка на въздействието, като се вземат предвид представените становища и се допускат до заседание на комисията всички, желаещи да вземат отношение“, коментира Станислав Стоянов, който за тези две години е бил член на комисиите по вътрешна сигурност и обществен ред и по енергетика. Членува и в групите за приятелство с Гърция, Румъния, Северна Македония, Италия, Украйна и Албания.

„Много важна за мен беше и извънпарламентарната дейност и работата ми в избирателния район, от който получих доверието да бъда народен представител. Исках да отида във всяко населено място, да се срещна с всеки човек, който пожелаеше да сподели с мен проблем или въпрос. За съжаление, пандемията от COVID-19 попречи на плановете ми да организирам приемни и в останалите три общини в областта. Но пък успяхме заедно с председателя на групата на ГЕРБ във Великотърновския общински съвет Деян Хаджийски да проведем 38 приемни за граждани в седем общини“, казва Станислав Стоянов и допълва, че въпросите, поставени от гражданите и от кметовете на населените места, са били свързани най-често с битови проблеми, инфраструктура и благоустройство.

„ПРЕЦЕНИХМЕ, ЧЕ КОГАТО СМЕ ЗАЕДНО, ЩЕ ЧУЕМ ПОВЕЧЕ ХОРА И ЩЕ УСПЕЕМ ДА СВЪРШИМ ПОВЕЧЕ РАБОТА, защото много често решаването на проблемите, които хората ни поставяха, зависеха и от местното управление. Така систематизирахме и анализирахме цялата събрана информация“, коментира и Деян Хаджийски. Благодарение на съвместната работа на общинските съветници и народния представител, Станислав Стоянов е успял да съдейства за решаването на редица въпроси. „Там, където не успях да помогна, доста често решенията не зависеха само от мен. Но се радвам, че в Златарица възстановихме рухналия мост, заедно с кмета на Лясковец работихме по ремонта на пътя между Горско Ново село и Джулюница. Стана факт ремонтът на участък от напоителни системи в близост до с. Караисен, ускорихме процедурите за стартиране ремонтните дейности на моста при с. Каранци в община Полски Тръмбеш“, казва още г-н Стоянов. С негово съдействие са решавали някои от текущите си проблеми във Велчево, Плаково, Дичин, Емен, Килифарево, Миндя, Ново село, Самоводене.

СТАНИСЛАВ СТОЯНОВ Е ПОСВЕТИЛ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ВРЕМЕТО СИ И НА РЕДИЦА ДАРИТЕЛСКИ ИНИЦИАТИВИ И ОБЩЕСТВЕНИ КАУЗИ. Той беше в основата на извършения основен ремонт на стогодишното читалище „П. Р. Славейков – 1920“ във Велико Търново. Той е и основният двигател на мащабния проект за ремонт и реставрация на църквата „Св. св. Кирил и Методий“, градена от майстор Колю Фичето.

Като депутат, Станислав Стоянов е съдействал и за интериорното оформление на кабинета по военна история „Гоце Делчев“ в Националния военен университет „Васил Левски“, правил е дарения за детския танцов ансамбъл „Болярче“ във Велико Търново, за читалището в Шереметя, за кметството в Ново село, за българската общност в община Пустец в Албания. Заедно с колегите си Станислава Стоянова и Клавдия Генчева той е помогнал за закупуване на специализирана количка за дете в неравностойно положение в старата столица, а в последните месеци прави активно дарения в подкрепа на кампании за здраве и лечение.

„Не успях да реализирам голяма част от идеите, които се раждаха в мен, сигурно бих могъл да помогна на още повече хора, но през изминалите две години се постарах да дам най-доброто от себе си. При всяко нещо, което правех, винаги тръгвах с въпросите това полезно ли е за България и достойно ли е за Велико Търново“, признава Станислав Стоянов.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

One thought on “Народният представител Станислав Стоянов е разработил девет законопроекта само за две години в парламента

  • Дидо Хаджийски кво прави там. Заработвана втори договор и при Цветанов.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *