1901 четения

Тримесечно бебе заболя от коронавирус във Великотърновска област

ТРИМЕСЕЧЕНО БЕБЕ ОТ ОБЛАСТТА Е ДИАГНОСТИЦИРАНО С COVID-19, НАУЧИ „БОРБА“. Пеленачето е настанено за лечение в педиатричното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Медиците в звеното вече имат сериозен опит зад гърба си в прилагането на терапия на деца със заразата. Преди по-малко от месец в структурата лекуваха 2-годишно дете от старата столица, също с лабораторно потвърдена диагноза коронавирус, и консултираха друго, отново на 2 години, от Павликени, което обаче не бе хоспитализирано, а изпратено за домашна терапия.

Инфекцията разболя и учител в СУ „Н. Катранов“ – Свищов, а поради контакт със заразения педагог под 10-дневна карантина са поставени 18 деца от втори клас. Малчуганите ще продължат обучението си в електронна форма до крайния срок на ограничителната мярка.

Новите случаи в четвъртък са 28, с които общият брой на диагностицираните набъбва до 5056. От тях 47 в момента са настанени за лечение в местни болнични заведения, а 216 провеждат терапия в домашна обстановка. Нови жертви на заразата няма, а излекуваните достигнаха обнадеждаващата бройка от 4448.

Под карантина са близо 580 лица.

Все още общините Златарица и Сухиндол остават „чисти” от COVID-19. В тях няма нито един човек с положителна проба за инфекцията. Същата благоприятна тенденция е напът да споходи и община Лясковец. Там са активни едва 4 случая на коронавирус. Негативен лидер в областната класация по заболеваемост остава община Павликени, с 86 заболели.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *