3339 четения

Търновката Дорислава Стоилова подбира най-способните служители за компанията „Луфтханза Техник София“

Преди пандемията младата жена почти ежедневно провежда интервюта с кандидати за работа в отдел, работещ пряко за Германия

 

МАЛЦИНА СА КЪСМЕТЛИИТЕ У НАС, БЛАГОСЛОВЕНИ С ШАНСА ДА ПРАКТИКУВАТ МЕЧТАНАТА РАБОТА, ОСОБЕНО В ПЕРИОД НА ПАНДЕМИЯ. Една от тях е болярката Дорислава Стоилова, която отговаря за подбора на високоспециализирани кадри в компанията – лидер в сферата на авиотехнологиите, „Луфтханза Техник София“. Младата жена, освен че всеки ден има възможност да се наслаждава на различни видове самолети, комуникира с огромен брой хора и дава шанс за кариерно развитие на най-способните. Търновката казва, че индустрията, в която работи, е много по-различна и специфична от традиционните и макар жените в бранша да са малко, се представят изключително достойно и наравно с мъжете.

Дорислава е възпитаничка на Професионалната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в старата столица, където завършила паралелка с първи чужд език немски и втори английски. След това продължила образованието си в СУ „Св. Климент Охридски“ в съвсем нова за онова време специалност – „Регионално развитие и политика“. Водена от любовта към комуникацията с много хора, решила да запише магистратура „Управление на човешките ресурси“ и да се развива в това направление.

„Работех в друга компания и случайно видях обява за стажантска позиция в отдел „Управление на човешките ресурси“ на „Луфтханза Техник София“. Бях много заинтригувана от офертата и кандидатствах. Интервюто мина добре и ме поканиха да се присъединя към екипа. Още в първия ми работен ден имах удоволствието и шанса да разгледам отблизо работилниците на техниците и самолетите. Реално хората нямат представа каква работа и подготовка е необходима, за да излети една такава машина в небето“, разказва търновката.

Определя труда на техниците като чудо и основен стълб в работата на компанията.

ПРЕДИ ПАНДЕМИЯТА ДОРИСЛАВА ЕЖЕДНЕВНО ПРОВЕЖДА ИНТЕРВЮТА С РАЗЛИЧНИ КАНДИДАТИ ЗА РАБОТА И ОТГОВАРЯ В ОТДЕЛ, КОЙТО РАБОТИ ПРЯКО ЗА ГЕРМАНИЯ. Тя е ангажирана в избора на служители за екип, предоставящ услуги в сферата на закупуването не само за базите на „Луфтханза Техник“, но и други продуктови дивизии в групата на компанията – двигатели, компененти и т.н.

„Много е вълнуващо, когато виждаш интереса в очите на хората, на които показваш спецификата на работата. Обиколките по поточните линии са несравнимо атрактивни. 8 теснокорпусни самолета могат едновременно да влязат за основен ремонт или поддръжка. Освен в базово обслужване има и колеги, които работят директно на пистата – правят кратки проверки преди непосредственото излитане, за да се гарантира безопасността на пътниците“, обясни тя.

Въпреки любовта към летящите машини младата търновка засега няма планове да се преквалифицира в пилот или стюардеса. И все пак не изключва като възможност двете опции, защото човек се учи, докато е жив, и няма нищо лошо в това да се придобиват нови знания и умения.

Казва, че е щастлива, защото упражнява мечтаната работа и съветва хората да се пробват на стажантски позиции. Според нея този вид назначение носи голямо предимство, тъй като човек бива обучен според стандартите на съответната фирма и впоследствие става ценен кадър, който работодателят не е готов да загуби.

Дорислава, освен че владее перфектно добрия диалог и комуникация, е надарена с отлични певчески способности. Тя бе сред талантите на детско естрадно студио „Румина“ във Велико Търново, носителка е на огромен брой награди от музикални конкурси, сред които „Хит минус едно“ и „Сребърна Янтра“. Даровитата болярка се изявяваше рамо до рамо и с Михаела Филева, но избра пеенето да й остане като хоби.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Търновката Дорислава Стоилова подбира най-способните служители за компанията „Луфтханза Техник София“

  • 21.02.2021 в 20:01
    Permalink

    Работя там, освен че се чувствам като роб, друго никакво чувство не изпитвам, заплатата е мизерна 1000/1200 ( ако дадът бонус) бачкаш събота /неделя, но поне е топло зимата….

    СЪВЕТ !!! НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ РАБОТА КАТО АВИОМЕХАНИК В ЛУФХАНЗА БЪЛГАРИЯ !!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *