Горещи новиниКрими

26-годишен горнооряховчанин убил с лопата 62-годишната британка Роуз от Ново село заради несподелена любов

Младият мъж, спипан от кмета и кварталния, преди да я зарови, остава в ареста

 

26-годишен мъж, който бе разобличен като извършител на зверско убийство на английска заселничка във великотърновското село Ново село, остава в ареста. Постоянното задържане на извършителя е по настояване на Окръжната прокуратура в старата столица. Мярката за неотклонение на горнооряховчанина е гледана в събота. Магистратите са се произнесли, че има опасност хладнокръвният убиец да се укрие или да извърши друго престъпление. Срещу младия мъж е повдигнато обвинение за убийство и той може да обжалва мярката пред Апелативния съд във Велико Търново.

Кървавата драма се разиграла на 17 февруари в дома на британката.

На следващия ден полицай и кмет заловиха извършителя на зверското покушение срещу чужденката. Извършителят на пъкленото злодеяние бил спипан от началника на полицейския участък на съседното село Балван старши инспектор Петър Петров и от кмета на Ново село Христо Христов.

Жертва е 62-годишната Роуз Р., която се заселила в китното селце преди около 8 години. Жената живеела сама, но от дни съседите не били я виждали. Пощенската служителка в селото първа се усъмнила, че се е случило нещо лошо с чужденката, която от два дни не вдигала телефона си, и алармирала кмета. Управникът на Ново село известил полицейския инспектор и двамата отишли в дома на британката. Там заварили непознат мъж, който обикалял из имота с кални ботуши и копаел изкоп в двора. Като видял двамата мъже, той побягнал в неизвестна посока. Стопанката пък била открита мъртва в стопанска постройка.

Кметът и полицаят незабавно алармирали Областна дирекция на МВР във Велико Търново за случая. След това предприели обход на селото с цивилен автомобил, като предположили, че убиецът е все още в населеното място. Малко след това спипали беглеца да се укрива в дома на самотно живеещ старец в покрайнините на Ново село, задържали го и когато пристигнали криминалистите от Велико Търново, им го предали.

Трупът на англичанката бил намерен проснат в локва кръв в плевнята на имота й.

При разпитите убиецът, който е българин, е направил пълни самопризнания. Причина за трагедията е любовна история.

При огледа се оказало, че младият мъж убил чужденката с лопата, след което се приготвил да зарови трупа.

Хората в ново село споделят, че англичанката е била дистанцирана от местния живот, но отглеждала кучета и прасета, като дори учела шопарите да рисуват.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *