Доц. Милен Михов е водач на листата на ВМРО

ДОЦ. МИЛЕН МИХОВ Е ВОДАЧ НА ЛИСТАТА НА ВМРО ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ. Така настоящият народен представител ще се бори за още един мандат в парламента.

Общо 16 са имената, включени в листата на войводите. Средната възраст на номинираните е 52 г. „Това е така, защото доминират хора с житейски опит, с лична кариера и с трайно присъствие в живота на общините и областта. 113% са висшистите, защото има хора, които са с повече от едно висше образование. Имаме един професор, един доцент, трима доктори и двама докторанти. Преобладават юристите и учителите, които са по трима. По двама представители имаме на останалите сфери от обществения живот – лекари, икономисти, инженери, университетски преподаватели и хора, занимаващи се с медии и реклама“, коментира доц. Михов, който официално представи колегите си.

Освен това двама са бившите депутати, двама са били кметове, един е бил заместник-кмет, 11 са действащите и бившите общински съветници. Една трета от номинираните в листата са гражданска квота.

На 72 г. е най-възрастният кандидат за депутат в листата и това е бившият кмет на Павликени Ангел Генов. Най-младият е на 29 г. и това е Пламен Борисов от Свищов. „Нямаме парашутисти, нямаме и подводничари. Всички номинации са направени от общинските ни структури и след това бяха коментирани и утвърдени от Областния комитет на ВМРО. Листата е напълно търновска подредба, няма намеса, санкции и контрол от висшестоящи органи. Което означава, че цялата отговорност – и за позитивите, и за негативите, е наша“, заяви доц. Милен Михов, който е областен лидер на войводите.

Част от кандидатдепутатската листа на ВМРО.

ЧЕТИРИ СА ПРИОРИТЕТИТЕ, КОИТО ВОЙВОДИТЕ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ В ПОЛИТИЧЕСКАТА СИ ПРОГРАМА ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ. Те са доходи, сигурност, ускорено икономическо развитие и грижа за семейството и децата, което е кауза за ВМРО и в този мандат. „Ще продължим да настояваме за тази грижа, както и за безплатна детска градина. Другата ни мисия е свързана с висшето образование, където аз съм твърде пристрастен. Благодарение на нас, в стратегията за висше образование беше вписано поетапното нарастване на заплатите на университетските преподаватели, така че след 4 г. възнагражденията вече ще са двойни“, коментира доц. Михов и допълни, че личната му кауза е пряко свързана и с Националния военен университет и утвърждаването му като най-големия център на военно образование в България. Там през следващото лято започва и пилотната програма на МОН и МО за начално военно обучение за ученици от VIII до X клас.

Войводите се надяват през следващите години да бъде завършен поне един от големите инфраструктурни проекти – магистралата София – Варна. Те ще работят и за ускоряване на другия важен път – Велико Търново – Русе.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *