14 издателства дариха близо 600 заглавия на читалище „Надежда 1869“

БЛИЗО 600 НОВИ КНИГИ ПОЛУЧИ КАТО ДАРЕНИЕ ОТ 14 БЪЛГАРСКИ ИЗДАТЕЛСТВА БИБЛИОТЕКАТА НА ЧИТАЛИЩЕ „НАДЕЖДА 1869“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Заглавията са най-вече художествена литература за деца и за възрастни. В дарението има книги от областта на популярната медицина и приложната психология, речници, учебни помагала и заглавия на английски език. Почти 90% от книгите са нови, коментира библиотекарката Ивелина Митева.

Всяка година тя и нейната колежка Бисера Дживдерова пускат писма до родните издателства с молба за дарения и по този начин библиотеката осигурява на читателите си нови и интересни книги. Тази година на апела са отговорили издателства от София, Плевен и Бургас.

Софийското издателство „Кронос“ тази година е направило най-мащабното дарение от 169 книги – помагала за основното училище. Издателство „Еднорог“ е другият сериозен дарител, както и „Милениум публишинг“, „Распер“ и „Фама“. Някои от тези книги са българска и световна класика, която учениците и студентите изучават и заради засиленото търсене тези книги бързо се амортизират.

Ивелина Митева вече е успяла да обработи част от новите заглавия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *