Водещи новиниОбщество

Добри хора се обединяват, за да помогнат на бедно семейство, останало без дом след пожар

Пламъците са изгорили къщата на брат и сестра, които трябва да започнат живота си от нулата

 

ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ СПОЛЕТЯ БЕДНО СЕМЕЙСТВО ОТ ГРАД ЗЛАТАРИЦА. Здравка Попова и Васил Палев, които са брат и сестра, останаха без дом, след като пожар изпепели къщата им и я направи негодна за обитаване. В пламъците двамата загубили вещите си, цялата покъщнина и спестявания. Техни съграждани се обединиха, за да помогнат на потърпевшите в тази тежка ситуация и призовават за още дарители, които да подкрепят Здравка и Васил.

Златарчани започнаха организация за събиране на парични средства, строителни материали и доброволци, които да участват в разчистването на опожарената сграда и възстановяването й. Пред „Борба“ инициаторите споделиха, че братът и сестрата са в шок от преживяното и все още не могат да осмислят трагедията.

Инцидентът се случва в събота сутринта. В 05:25 ч. е подаден сигнал за пожара и на мястото пристига екип на противопожарната служба в Елена от трима огнеборци с един специализиран автомобил. Спасителите ликвидират пламъците, но пораженията са огромни. Целият покрив е унищожен, сградата е изпепелена заедно с наличната в нея бяла и черна техника. Пожарникарите установяват, че причината за произшествието е късо съединение.

Здравка и Васил са пенсионери, но той все още работи като шофьор. Живеели заедно, тъй като и на двамата не им провървяло в живота. Загубата на къщата е поредното изпитание, пред което съдбата ги изправя. Те не могат сами и със собствени средства да вдигнат наново зданието, нито да го обзаведат и оборудват с уреди.

Жителите на Златарица веднага започнаха благотворителна кампания за семейството. Вече са поставени няколко кутии за дарения в хранителни обекти в града, изготвят се списъци с вещи, които всеки желаещ за помогне предоставя, и дори е създадена Фейсбук група – „Взаимопомощ – Златарица“, в която се оповестяват всички подробности и детайли около инициативата. Благодетелите апелират за съпричастност и милосърдие.

В момента възрастното семейство е настанено в квартира.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *