75 четения

Местна акция в помощ на двойки с репродуктивни проблеми прерасна в национална инициатива

ТЪРНОВСКИЯТ КЛУБ „РОТАРАКТ“ НАСОЧВА ВНИМАНИЕТО НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА КЪМ ПОДКРЕПАТА ЗА БЕЗДЕТНИТЕ ДВОЙКИ, които мечтаят да се сдобият с рожба. Организацията ще проведе за трета поредна година своята благотворителна кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, която се осъществява с подкрепата на фондация „Искам бебе“ и Община Велико Търново. Милосърдната местна инициатива прераства в национална и ще обхване едновременно 11 български града и 20 Ротаракт клуба.

Благодетелите ще дежурят на 7 и 8 март от 15:00 до 20:00 ч. пред сградата на Община Велико Търново и ще раздават цветя срещу минимално дарение от 5 лв. Средствата ще бъдат събирани в специално запечатани за целта урни и ще бъдат дарени на фондация “Искам бебе”. Впоследствие организацията ще проведе жребий с имената на семействата, които се нуждаят от финансиране за инвитро процедура. В присъствието на нотариус ще бъдат изтеглени късметлиите, които ще получат сумата от проведената кампания.

Няколко месеца бяха преустановени дейностите по асистирана репродукция заради пандемията от коронавирус, което допълнително затрудни дългия и изпълнен с препятствия път към постигане на мечтата за бебе при над 100 000 двойки у нас.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *