Водещи новиниКрими

Мъж, изнасилил и зверски убил старица, жали доживотна присъда

Димитър Георгиев, който на 8 декември 2018 г. в гр. Бяла черква изнасилил и умъртвил 70-годишна жена, обжалва доживотна присъда. Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Строгото наказание му бе наложено от Окръжен съд – Велико Търново. Въззивното дело ще се гледа на 22 февруари в Апелативния съд в старата столица.

Магистратите от Окръжния съд са признали за виновен Димитър, като са му наложили най-тежката присъда – доживотен затвор, която следва да изтърпи при първоначален специален режим.

Съдът е осъдил подсъдимия Димитър Г. да заплати на наследниците на жертвата сумата от по 30 000 лева на всяка от тях, представляваща обезщетение за причинените неимуществени вреди вследствие на престъплението, ведно със законната лихва от 6.12.2018 г. до окончателното й изплащане, като отхвърлил разликата до предявените граждански искове от по 150 000 лева като неоснователни.

В злокобната вечер обвиняемият, който тъкмо навършил пълнолетие, бил на гости в познат, където празнували имен ден, консумирал ракия и бира, пушил заедно с компанията цигара с марихуана. След като си тръгнал, прибирайки се към дома си, минал покрай къщата на пострадалата баба Петранка, която познавал и знаел, че живее сама. Влязъл в двора, почукал на вратата и се скрил. Когато възрастната жена излязла, Димитър се показал и я нападнал, като притиснал с ръка устата и носа й, за да не вика. След като я насилил, си тръгнал, оставайки пострадалата неподвижно да лежи на земята. По пътя влязъл в къщата на друга възрастна жена, но тя се развикала и Димитър си тръгнал.

Тялото на изнасилената и убита баба Петранка бе открито два дни след престъплението от нейна съседка, която се обадила на кметицата, а тя подала сигнал в полицията. Младежът беше заловен, а пред съда стана ясно, че преди това той е отправял сексуални намеци и закани към възрастни жени от Бяла черква.

Веселина АНГЕЛОВА

2 thoughts on “Мъж, изнасилил и зверски убил старица, жали доживотна присъда

  • Десетилетие на ромското включване…

    Отговор
  • Сега му е жал на мангала, Доживоотна!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *