Остава предимно слънчево и сухо време, краткотрайни валежи и захлаждане – в неделя

През нощта ще бъде предимно ясно, но на отделни места, предимно около водните басейни, ще се образуват мъгли. Ще е почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 1 и 3 гр. За В. Търново минимална температура около 2.

Във вторник времето ще бъде слънчево. Сутрешните мъгли с напредването на деня бързо ще се разсеят. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 12 и 15 гр. За В. Търново максималната температура ще бъде около 14. Атмосферното налягане ще бъде без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина отново ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 3.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.8 гр. през 2016 г., а най-ниската измерена минимална температура е -16.3 през 1985 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 03 минути и ще залезе в 17 часа и 58 минути. Фаза на Луната: четири дена преди пълнолуние.

В сряда ще преобладава облачно време, а сутринта в по-ниските места и около водните басейни ще се образуват мъгли. В късния следобед ще започне разкъсване и намаление на облачността. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 градуса. Максималните температури ще са между 6 и 9.

В четвъртък ще има разкъсана облачност, намаляваща до слънчево. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще останат между 2 и 4 градуса. Максималните температури ще са между 11 и 13.

В петък сутринта ще се образуват мъгли, които с напредването на деня бързо ще се разсейват. През деня времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Минималните температури все още ще бъдат между 2 и 4 гр. Максималните температури ще са между 11 и 14.

В събота ще има разкъсана, често значителна облачност. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад. Температурите слабо ще се повишат.

В неделя и понеделник ще преобладава облачно време. Ще духа слаб вятър, в неделя от запад, а в понеделник – от изток. Температурите ще се понижат с 5-6 градуса.

Над западните и централните части на Стара планина от сряда до събота ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в сряда и четвъртък. Вятърът ще бъде слаб със северна компонента. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10 градуса. Максималната температура на 2000 м ще е малко над 0, а в петък до 7. В неделя и понеделник ще преобладава облачно време. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5-6 гр. Максималната температура на 2000 м ще е малко над 0, а в понеделник ще се понижи до -5.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *