Призови класирания за „Браун тим“ от национален крос „По стъпките на Левски“

За 13-и пореден път се проведе национален крос „По стъпките на Левски“. Стартът беше даден пред паметната плоча, намираща се на мястото на хана на Васил Спасов, в който през 1871 г. Васил Левски основава Троянския революционен комитет. Финалът беше пред входа на Троянския манастир, където игуменът и братята обикновено разказват за Левски и участието на монасите в революционния комитет. Там се проведе и награждаването на победителите от кроса.

В състезанието бяха включени 3 основни дистанции – 3 км, 8 км и 12 км за деца, юноши, мъже и жени. В най-дългата дистанция Валерия Димитрова финишира първа при жените, а Милен Ковачков трети при мъжете.

В трикилометровата дистанция от „Браун тим“ 3-о място зае Ивайла Момъкова при децата, а Румяна Цанова и Иван Цанов са първи при мъже и жени. В тази дистанция добре се представиха и нейните съотборници Константин Савов и Цветомир Бенсков.

В категория мъже и жени на 8 км горнооряховчанинът Павлин Димитров защити титлата си от преди 2 години, като отново финишира първи във възрастова група мъже над 35 години, а неговият съотборник Йордан Димитров от Долна Оряховица финишира трети.

На същата дистанция, но при жените, Магдалена Гатева зае второ място, а Деян Савов и Гергана Терзиева са трети при юноши и девойки до 20 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *