105 четения

Центърът за квалификация на ВТУ продължава приема на документи

ЦЕНТЪРЪТ ЗА КВАЛИФИКАЦИЯ КЪМ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРОДЪЛЖАВА ПРИЕМА НА ДОКУМЕНТИ за кандидатстване за учебната 2020-2021 г. Заради изключителния интерес към програмите на центъра, срокът за приема за летния семестър е удължен до 26 февруари. Класирането на кандидат-специализантите, подали заявления до 19 февруари 2021 г., ще бъде обявено на 23.02.2021 г., а записването на приетите специализанти започва още на следващия ден и продължава до 2 март.

Центърът предлага задочно обучение по специалностите „Ресурсен учител“ и „Учителска правоспособност“, както и за всички специалности, предлагани в дистанционна форма на обучение – „Арттерапия и трудотерапия“, „Библиотекознание и библиография“, „Бизнес информационни технологии“, „Информационен мениджмънт“, „Информационна сигурност“, „Организационна психология“, „Психология“, „Семейно консултиране“, „Управление на образованието“ и „Учителска правоспособност“. В дистанционна форма се предлага и най-новата програма на Центъра за квалификация – „Психология на превантивната работа в образователни и социални институции“, за която също се приемат документи за кандидатстване до 26.02.2021 г.

В Центъра за квалификация се осъществява обучение за придобиване на 20 професионални квалификации в специалността „Учителска правоспособност“. Във ВТУ могат да получат своето образование всички, които искат да бъдат учители по български език и литература, по основните западни езици, включително японски и китайски, по икономически дисциплини, философия, спорт и т.н. Обучението в специалност „Учителска правоспособност“ за придобиване на професионална квалификация „Учител по…“ е както в задочна, така в дистанционна форма с изключение на квалификациите „Учител по музика“ и „Учител по физическо възпитание и спорт“, които се предлагат само в задочна форма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *