Убиецът на англичанката от Ново село пожелал да остане в ареста, страхувал се от линч

26-годишният Денислав Р. може да лежи до живот

Обвиняемият за зверското убийство на английската заселничка във великотърновското село Ново село няма да обжалва пред Апелативния съд наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”. 26-годишният извършител на зверството сам настоял пред Окръжния съд в старата столица да остане в ареста. Денислав К.Р. казал, че има страхове и опасения от линч заради стореното.

На задържания е повдигнато обвинение по чл. 116 от НК за убийство, за което го грози наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор. Той е от Горна Оряховица, безработен и неосъждан. Назначен му е служебен адвокат.

Кървавата драма се разиграла на 17 февруари в дома на британката. На следващия ден полицай и кмет заловиха извършителя на зверското покушение срещу чужденката. Извършителят на злодеянието бил спипан от началника на полицейския участък на съседното село Балван старши инспектор Петър Петров и от кмета на Ново село Христо Христов. Жертва е 62-годишната Роуз Р., която се заселила в китното селце преди около 8 години. Жената живеела сама, но от дни съседите не били я виждали. Пощенската служителка в селото първа се усъмнила, че се е случило нещо лошо с чужденката, която от два дни не вдигала телефона си, и алармирала кмета. Управникът на Ново село известил полицейския инспектор и двамата отишли в дома на британката. Там заварили непознат мъж, който обикалял из имота с кални ботуши и копаел изкоп в двора. Като видял двамата мъже, той побягнал в неизвестна посока. Стопанката пък била открита мъртва в стопанска постройка.

Кметът и полицаят незабавно алармирали Областна дирекция на МВР във Велико Търново за случая. След това предприели обход на селото с цивилен автомобил, като предположили, че убиецът е все още в населеното място. Малко след това спипали беглеца да се укрива в дома на самотно живеещ старец в покрайнините на Ново село, задържали го и когато пристигнали криминалистите от Велико Търново, им го предали.

Трупът на англичанката бил намерен проснат в локва кръв в плевнята на имота й.

При разпитите убиецът, който е българин, е направил пълни самопризнания. Причина за трагедията е любовна история.

При огледа се оказало, че младият мъж убил чужденката с лопата, след което се приготвил да зарови трупа.

Веселина АНГЕЛОВА

2 thoughts on “Убиецът на англичанката от Ново село пожелал да остане в ареста, страхувал се от линч

 • 22.02.2021 в 23:08
  Permalink

  Изрод! Той и в затвора ще го получи !

  Отговор
 • 22.02.2021 в 23:21
  Permalink

  Сега го е страх,изрода, знае че и в затвора ще му се случи.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *