5428 четения

Работникът, вилнял с бухалка в обекта на шефа си, му искал 3 млн. лв.

 

Преди погрома в магазина разбили с камък колата на Даласа и запалили имота му в Арбанаси

25-ГОДИШЕН ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПОТРОШИ МАГАЗИН ЗА ДРЕХИ В ЦЕНТЪРА НА Велико Търново във вторник около 14,30 часа. Боян Къндев е бил с маска на лицето и въоръжен с бухалка и чук. Той започнал да троши витрините и изхвърлил манекените на тротоара пред очите на десетки минувачи. Веднага от магазин „Далас“ се обадили на тел. 112 за помощ. Униформените са арестували младия мъж и са го задържали за 24 часа. Няколко часа във вторник продължи огледът на погрома в магазина за дрехи на ул. „Независимост“, чийто собственик е Красимир Кънев от Горна Оряховица, известен и като Даласа. Щетите са сериозни, но още не е направена оценка и експертиза. В сряда сутринта витрините на обекта от веригата „Далас“ бяха покрити с черен найлон, а собственикът не бе открит за коментар.

ДО КРАЯ НА ЯНУАРИ МЛАДИЯТ МЪЖ РАБОТЕЛ КАТО СТРОИТЕЛ И шпакловчик на новата къща на Кънев в Арбанаси. Плащали му по 70 лева на ден и парите си получавал всяка седмица. След това напуснал сам. По това време започнал и атаки срещу собственика, а бившият майстор му поискал… 3 млн. лв. за свършената работа, за която смятал, че не му било платено достатъчно. Малко след заканите лекият автомобил на Кънев осъмнал с разбито с камък стъкло, а в новата къща бил извършен и палеж. За погрома Красимир Кънев подал жалби в полицията още в средата на февруари. После атаките уж затихнали, докато изведнъж бившият работник потрошил посред бял ден магазина в областния град.

БОЯН КЪНДЕВ НЕ Е ПРОРОНИЛ НИТО ДУМА И Е ОТКАЗАЛ ДА ОБЯСНИ хулиганската си постъпка, споделиха запознати с разследването. Не бил пиян или надрусан, когато е размахвал чука и бухалката, няма и доказателство да има психични проблеми. Той има предишни осъждания за „пил и карал“, за наркотици и шофиране без книжка, последното му наказание е от 2016 г. Полицията и прокуратурата се надяват той да проговори и да даде смислен отговор на стореното от него.

Нели СУКОВА

Сн. Фейсбук и авторката

6 коментара за “Работникът, вилнял с бухалка в обекта на шефа си, му искал 3 млн. лв.

 • 24.02.2021 в 8:52
  Permalink

  За съжаление, масова е тази практика на богатите помияри – да си строят тузарски имения за сметка на строителите,които изнудват заради работа в сивия сектор. Накрая не издържали нервите на човека и толкоз, сега пак зле за него…

  Отговор
  • 02.03.2021 в 11:32
   Permalink

   Абе така е, но дай да изясним какво е шпакловал за 3 милиона? Къщата 100 милиона ли струва. Явно се е заредил я с кокаин я нещо подобно и е станал Велик (шпакловчик).

   Отговор
 • 25.02.2021 в 15:01
  Permalink

  Не ми стана ястно с какво е потрошен магазина, с винкел ли?

  Отговор
 • 26.02.2021 в 8:57
  Permalink

  Като го знам Даласа колко е коректен си мисля, че момчето е трябвало не да чупи магазина, а главата на Даласа!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *