Отнемат 300 000 лева от семейство заради дъщерята – мадам на 5 момичета

Бащата – бивш военен, не успял да докаже произхода на 82 000 лв. от професията си

 

ОКРЪЖНИЯТ СЪД ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРИЗНА БЛИЗО 300 000 ЛВ. за незаконно придобити от престъпна дейност на търновско семейство, което е рядка практика за подобни размери. Целият финансов иск на КОНПИ срещу фамилията пък е за 388 000 лева и е внесен преди близо 7 години. Основанието е, че дъщерята е разследвана и обвинена от спецпрокуратурата за използване на 5 момичета за разврат. Търновката е била обвинена за това, че през месеците януари 2008 година, януари и октомври 2009 година и януари 2011 година е набрала момичетата с цел да бъдат използвани за развратни действия независимо от съгласието им, като деянията са извършени чрез обещаване и даване на облаги. На 8 януари 2014 г. срещу Д. П. е бил внесен обвинителен акт в спецсъда заедно с други лица като съучастници на мадам.

На 26 март 2019 г. Д.П. се е признала за виновна пред спецсъда в извършване на престъпленията, за които е била обвинена, и след одобряване на споразумение съдът е прекратил производството по делото с влязло в сила определение. Така се е стигнало до стартиране на съдебното дело по внесения преди това иск от комисията за антикорупция срещу нея, баща й М.Д. и брата К.П.

 

МАМА И ТАТИ ДАЛИ 80 000 ЛВ. НА ЩЕРКА СИ „ДА СИ СТЪПИ НА КРАКАТА“

 

СЪДЪТ ОТНЕМА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА 225 431 лв., събирани в разплащателна сметка в лева с титуляр Д. П. Сумата от 5000 лева, представляваща паричната равностойност на отчуждено имущество – дялов капитал във фирма, близо 13 000 лева, представляващи паричната равностойност на два леки автомобила, и други по-дребни суми. Отнемат се и 82 650 лв. парични вноски в сметката на жената, които са били преведени на баща й М.П. Търновските окръжни магистрати не са приели доводите на осъдената за сводничество въпреки сериозните претенции срещу исковата молба на КОНПИ за отнемане на незаконно придобито имущество. Търновката е посочила в защитата си, че когато се преместила да живее в София, родителите й дали 80 000лв., за да се устрои и да ги ползва, за да „си стъпи на краката“.

Била използвала сумите за лични инвестиции, търгувала между приятели с движими вещи – телефони, дрехи, козметика, които купувала на едро и ги разпродавала сред приятели. В един момент решила да върне на родителите си парите, с които й помогнали в началото. Сочи, че доходи имала и от трудови договори в Швейцария в размер на 18 748,20 швейцарски франка. Автомобилите ги купувала с цел печалба.

Бащата М. П. също оспорва предявения срещу него иск за 82 650 лева, получени от дъщеря му. Мъжът е заявил, че тази сума е предоставена от него и съпругата му на дъщерята в периода от 2004 г. до 2007 г. В това време фамилията разполагала със суми около този размер, тъй като през годините получавал доходи от голяма заплата, еднократно обезщетение от Българската армия, от преподавателска дейност в НВУ, от продажба на недвижимо имущество. От тези доходи събрал парите и ги предоставил на дъщеря си, за да се устрои в София, а по-късно тя решила да им ги върне.

Братът К. П. също е поискал искът за отнемане срещу него да бъде отхвърлен. Сумата от 1700 лв. не била с незаконен произход и той я получил от сестра си Д. П. на правно основание. Тези пари той и бил дал през 2006 г., когато бил непълнолетен, за да му ги пази.

Съдът не е уважил доводите на бащата и брата и постановил въпросните пари също да бъдат конфискувани, защото те не са успели да докажат произхода на сумите. Отхвърлени са твърденията на Д.П. и за доходи от Швейцария, защото въпреки съдебни искания да доказателства, такива не са били представени.

ПО ДЪЛГОТО ДЕЛО СА ПРАВЕНИ НЯКОЛКО РАЗЛИЧНИ ЕКСПЕРТИЗИ. Едно от вещите лица е дало заключение за доходите, приходите, разходите и източниците на финансиране, получени от Д. П. за периода от 26.06.2004 г. до 15.04.2013 г. За целия проверяван период несъответствието е в размер на 462 056 лв. През всичките тези години Д.П. имал само нулеви законни приходи, но много разходи, придобити имущества и тлъсти сметки. За своето допълнително разследване гражданската колегия на ВТОС се мотивира с факта, че престъпната дейност е само повод за образуване на проверка от комисията, като впоследствие подлежащите на изследване предпоставки за гражданската конфискация са откъснати от наказателното производство и неговият изход няма значение за изхода на производството по отнемане на незаконно придобитото имущество.

Нели СУКОВА

2 thoughts on “Отнемат 300 000 лева от семейство заради дъщерята – мадам на 5 момичета

 • 23.02.2021 в 13:13
  Permalink

  Така трябва да се действа , БРАВО !!

  Отговор
 • 23.02.2021 в 19:24
  Permalink

  Хах, да бяха само 5 момичета! А парите за апартаментите у ВТ и другаде от къде са? Тя още от непълнолетна се занимава с курвенлък по София! Иначе май с Жени Канкалджиева имаха общи начинания..

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *