Хороскоп

Кой е повелителят на годината в лунния календар и как да спечелим благоразположението му

Бикът е вторият тотем в източния хороскоп и заема мястото между Плъха и Тигъра * Настъпва времето на трудолюбивите, упоритите, обичащите дома и семейството

 

Работохоликът

Основното качество на Бика е рядкото и изключително старание във всичко. В този смисъл никой друг представител на източния хороскоп не може да се сравни с него. Бикът обича да работи сам и гледа с добро око на тези, които работят неуморно, създавайки благоприятни условия за тяхната работа. В годината на неговото властване обстоятелствата ще се развият по такъв начин, че ще има много работа и тя ще бъде много добре платена. Така че желаещите да спечелят добри пари просто трябва яко да запретнат ръкави. В годините на Бика работата винаги е най-главната характеристика. Астролозите съветват по това време да направите кариера, да реализирате проекти с всякаква сложност, да откриете нови таланти у себе си и да опитате силите си в тях. Хората, които ламтят за много, без да полагат никакви усилия, обикновено си навличат гнева на трудолюбивото животно и рано или късно през годината получават болезнен сблъсък с рогата му. В такива години не бива да сменяте работното си място, съветват източните астролози. Бикът едва ли ще одобри подобен акт, решавайки, че той е продиктуван от непостоянство и несериозност. Като правило, Биковете са уверени в себе си и в своите силни страни, поради което през настоящата година е необходимо да се действа без колебание – останалите на опашката поради мързел и нерешителност само ще губят време и енергия и по никакъв начин няма да се приближат до желаните резултати.

Семейният

Бикът е от онези животни, които не обичат и не знаят как да живеят сами. Освен това за тях са важни не само семейните ценности, но и традициите на клана, на стадото, част от което е самият той. Бикът ще бъде лоялен към онези от нас, които се стремят да създадат или да запазят семейството си. Незачитащите правилата на семейния живот, действащите против цeлостта и сплотеността на “стадото”, почти сигурно ще почувстват бичите рога. По правило в годините на Бика броят на сключените бракове значително надвишава броя на прекратените. Самотните хора, независимо към какъв знак на източния календар принадлежат, може да очакват да срещнат сродната си душа.

Семейните празници трябва да се празнуват в кръга на близки хора: колкото по-малко непознати, толкова по-добре за всички. Бикът всъщност не харесва външни лица, което напълно съвпада и с настоящата карантинна ситуация в света.

Скандалджията

Всъщност по природа стопанинът на годината е миролюбиво и спокойно същество, но само докато някой не го разгневи. В такива моменти той се превръща в истински скандалджия и тежко на този, който го е предизвикал. Освен това господарят на годината е изключително инатест – почти е невъзможно да го убедите, че не е прав, и да спечелите спора. Освен ако действате с респект към него – тогава можете да постигнете много, и дори, кой знае, да го накарате да приеме вашата позиция. Всичко казано по-горе предполага, че всякакви кавги и спорове през следващата година трябва да се разрешават по мирен начин, без да се довежда ситуацията до фаза на влошаване – ще бъде трудно, а понякога и невъзможно да се излезе от нея.

Вегетарианецът

Слагайки всеки път масата, е важно да си припомняте, че Бикът, макар и чревоугодник, е тревопасно животно. През годината за повелителя трябва да има колкото се може повече зеленчуци и плодове, което все пак не означава, че трябва да се откажете от всичко останало. Стопанинът на годината ще бъде снизходителен към нашите слабости, ако слагаме на трапезата салати, сладкиши, преобладаващи над рибата и месото. Логично, ако искаме да сме добре с “шефа”, сред месните блюда трябва напълно да отсъстват телешкото и говеждото, а телешкият език е направо табу през настоящата година.

Стайлинг – никога червено!

Белият метален бик подсказва, че тази година на него ще му се харесват светлите нюанси: преди всичко бяло, но също и бежово, светлосиво, розово, синьо, маслинено и кафе с мляко – колкото повече “мляко” има в цветните ни одежди, толкова по-добре. Елементът метал, съответстващ на 2021 г., диктува текстурата на плата, в който трябва да има метализирани нишки. Ако в самата материя няма нищо подобно, можете да се съсредоточите върху метални бижута. Основното нещо е да не позволявате – дори като акцент – нищо червено, освен ако, разбира се, вашата задача не е да разгневите господаря на годината. Да, ще успеете! Що се отнася до кройките на дрехите, за предпочитане са свободните и ефирни модели. Бикът не обича, когато нещо пречи на движението му. Харесва и детайли и аксесоари, изработени от кожа. Предпочита масивни и солидни обувки, които, подобно на здравите му копита, помагат стабилно да се стъпва на земята и в прекия, и в преносния смисъл.

Домошарят

Домът ни тази година трябва да е по-удобен от всякога, а ако не е, точно сега е време да се погрижим за него. Добре дошли в интериора са създаващите уют възглавници за диван, одеяла, завеси, покривки и килими. Домашният текстил трябва да бъде в такива светли цветове като облеклото. Фигури на повелителя на годината, с които е обичайно да се украсява къщата, също трябва да се избират от естествени материали – глина или дърво, а най-добре от бял метал.

Превод от руски за “Борба”

 

Ще бъде ли Белият метален бик благосклонен към вашия знак тотем четете на

https://www.borbabg.com/2021/02/15/kitayski-horoskop-za-2021-shhe-bde-li-beliyat-metalen-bik-blagosklonen-km-vashiya-znak-totem/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *