494 четения

На две места във В. Търново събират опасни битови отпадъци

Община Велико Търново и фирма „Балбок Инженеринг“ продължават успешната кампания за събиране на опасни битови отпадъци. И през настоящата година инициативата ще има три издания, а първото е още тази седмица – в четвъртък и петък. Пунктовете ще бъдат разположени до пазара в кв. „Бузлуджа“ – 25 февруари от 10,00 до 16,00 ч.) и на паркинга на ул. „Симеон Велики“ /срещу МОЛ Велико Търново/ – 26 февруари от 10,00 до 16,00 ч.

Всеки желаещ може да предаде лекарства с изтекъл срок на годност, замърсени опаковки, живачни термометри, флуоресцентни тръби, почистващи препарати, дезинфектанти, химикали, пестициди, масла и лепила;излязло от употреба електрическо и електронно оборудване,негодни за употреба батерии и акумулатори, излезли от употреба гуми. Община Велико Търново отново кани жителите на Старата столица да се включат в кампанията и да затвърдят своето високо ниво на екологична култура и отговорност. Последното издание на инициативата бе през октомври 2020 година, когато бяха събрани над 2 тона опасни отпадъци.

2 коментара за “На две места във В. Търново събират опасни битови отпадъци

 • 23.02.2021 в 14:43
  Permalink

  Много хубава и полезна кампания, но… Все си мисля, че ще е по-ползотворна ако се направи през почивни дни, а не в работно време през седмицата.

  Отговор
 • 23.02.2021 в 20:04
  Permalink

  Ами то по къщата на бугарина , пъъъълно с боклуции

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *