Горещи новиниКрими

Баща на две невръстни момичета се барикадира в чужд апартамент с тях, защото го плашели с убийство

Млад мъж се  барикадира в чужд апартамент в търновския кв. „Бузлуджа“ в сряда по обяд. Той изпаднал в депресия и прескочил през терасата на четвъртия етаж  в жилището на съседката заедно с двете си невръстни дъщерички. След това затворил вратата на терасата в празното жилище, което било със заключена входна врата.

Съседи забелязали катеренето през балкона на 35-годишния мъж и се обадили за помощ на тел. 112. Веднага на място е отишла линейка, полиция и пожарна. Мъжът смятал, че го грози убийство и заради това решил да спаси децата си. Майка им била студентка във Варна и той се грижел за момичетата сам. Преди опасната евакуация, по-голямото момиченце казало за татко си, че някой иска да го убие, заявил мъжът при появата на спасителите. Децата са под закрила на социалните служби до завръщането на тяхната майка.

Собственичката на апартамента била намерена и пристигнала от работното си място да отключи жилището си. Така не се наложило пожарникарите да разпъват стълба до четвъртия етаж и да влизат в апартамента през терасата, за да спасяват бащата и двете деца. Мъжът е поет от медицински екип и е откаран в психиатричната болница в Церова кория заради видими психични отклонения.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *