1548 четения

Продават на търг апартамент в Лясковец за пари за кръвнина за убития в него командос

Осъденият до живот Петко Стрелеца продаде от затвора всичките си имоти, но съдът развали сделката

 

Така изглежда апартаментът днес.

ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО продава на търг една четвърт идеална част от апартамента на затворника Петко Петков – Стрелеца. Кандидати обаче няма, защото никой не би купил такава идеална част от жилище, в което освен това живее майката на осъдения до живот Стефанка и има черната слава на място, което на 14 март 2014 г. се превърна в кървава баня. Днес големият апартамент все още прилича на бойно поле и по стените стоят дупките от стрелбата в онази фатална нощ. Тогава Петко бе прострелян с множество куршуми, а самият той уби командоса Емил Шарков и рани няколко негови колеги.

Въпреки това единствената собственост на Петко Стрелеца е със стартова цена от 20 400 лева. Търгът е в полза на съпругата на убитата барета Емил Шарков, а парите от евентуалната продан ще отидат в едноименната фондация. Петко Петков бе осъден да плати общо 380 000 лева кръвнина на всички близки на застреляния от него командос по време на кървавата операция на МВР по залавянето на мъжа заради незаконно оръжие.

ДРУГАТА СОБСТВЕНОСТ НА ЗАТВОРНИКА ОТ БЛИЗО 40 ДКА НИВИ в плевенското село Градище бе продадена от ЧСИ миналата година в полза на бащата на командоса Емил Шарков-старши, припомни адв. Ирена Стасинопулу.

През 2019 г. съдът обяви ЗА НЕДЕЙСТВИТЕЛНА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА на имотите на осъдения до живот Петко Стрелеца от Лясковец. Делото бе заведено от Ваня Рибчева, Милена Шаркова и Теодора Шаркова – майка, съпруга и дъщеря на убития командос Емил Шарков. Тримата искаха да се обяви за нищожна сделката с имоти на Петков, продадени за 6000 лева на пожарникаря Пламен Профиров. Майката на убиеца баба Стефанка е леля на служителя от МВР. Делото по закона за задълженията и договорите бе заведено срещу Петко Петков и Пламен Профиров. На 11.02.2015 г. с нотариален акт N 138 Петко Савов Петков, представляван от пълномощника Стефанка Николова Савова, продал на Пламен Колев Профиров 1/4 идеална част от 1/3 идеална част от имот в кв. 81 по ПУП на град Лясковец, целия с площ 819 кв. м, и 1/4 идеална част от целия първи етаж на построената в този имот триетажна жилищна сграда със застроена площ от 120 кв. м ведно с 1/4 ид. ч. от придаващите се към него изба с площ 9 кв. м и гараж с площ 12 кв. м ведно с 1/4 ид. ч. от съответните общи части на сградата и от правото на строеж върху мястото за сумата 6000 лв., за която сума продавачът заявил, че е получил предварително изцяло и в брой от купувача. Пламен Колев Профиров е договарял с пълномощника на продавача Стефанка Николова Савова, която е представила пред нотариуса пълномощно от Петко Савов Петков, на което е отбелязано изрично, че нотариалното удостоверяване на подписа на упълномощителя и съдържанието на документа е извършено в… затвора в Ловеч.

СЛУЖИТЕЛЯТ НА МВР Пламен Колев Профиров е знаел ПО ВРЕМЕ НА СДЕЛКАТА, че Петко Савов Петков е обвинен за това, че умишлено е убил Емил Шарков и че във връзка с това свое деяние дължи на близките на убития обезщетение. Според свидетелски показания става ясно още, че между баба Стефанка, затворника Петко и купувача Профиров е имало устна уговорка имотите да бъдат върнати обратно, след като делото приключи. Осъденият Петко Стрелеца пък бе обяснил писмено пред съда, че парите му били нужни, за да плаща на адвокати.

Н. ГЕОРГИЕВА

Снимка БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *