10358 четения

БСП подреди кандидатдепутатската си листа за Великотърновски избирателен район, имената са интересни

БСП подреди 16 кандидат-депутати в листата си за 4-ти Многомандатен избирателен район. Те ще се борят за 8-те мандата, които излъчва регионът. Водач с решение на централното ръководство е 31-годишният юрист Явор Божанков.

 

На второ място е Почетният гражданин на старата столица и петкратен Европейски шампион по стрелба Весела Лечева. Трета е д-р Анета Маноилова-Григорова. За четвъртото място, като представител на т.нар „гражданска квота“, е определен младият земеделски производител Симеон Вачков.

 

Пети е общинският председател на червените в болярския град Михаил Михалев, а шеста – Анелия Димитрова, зам.-кмет на община Свищов. На седма позиция в листата, отново като представител на гражданската квота,  е треньорът по плуване Антон Иванов, който е баща на шампиона по бътерфлай Антъни Иванов. В момента той е и общински съветник от листата на БСП в Павликени.

 

Осма е зам.-кметицата на Стражица Катя Петрова, а девети – досегашният депутат Валентин Ламбев. Юристът Николай Петров е десети, а след него е Траяна Стоянова – също представител на гражданската квота. Тя е дъщеря на бившия регионален лидер на „Атака“ Стефан Стоянов, който бе и общински съветник в предишните мандати.

 

Хореографът на формация „Плетеница“ Николай Корчев е дванайсти. 25-годишният студент е най-младият в листата и е представител на гражданската квота. След него е Паулина Петрова. Общинският шеф на Лясковец Емилия Желиева, съветникът Красин Каракоцев и педагогът Наталия Сотирова допълват листата на социалистите за предстоящите парламентарни избори.

2 коментара за “БСП подреди кандидатдепутатската си листа за Великотърновски избирателен район, имената са интересни

 • 25.02.2021 в 16:24
  Permalink

  12 кандидати за 8 места? Илюзии, няма да вземат и две.

  Отговор
 • 01.03.2021 в 14:39
  Permalink

  Не разбраха ли че Весела Лечева няма е бита карта вече. Избрали са ги едни…ами никой няма да Ви е виновен.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *