145 четения

Седмична прогноза за времето

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 1 и 3. За В. Търново минимална температура около 2. През деня ще преобладава слънчево време. Сутринта в районите близо до Дунав и около водните басейни ще се образуват мъгли. С напредването на деня бързо ще се разсеят. Сутринта ще бъде почти тихо, а около и след обед ще духа слаб вятър от север. Максималните температури ще са между 15 и 17, а в районите с по-трайна мъгла с 3-4 градуса по-ниски. За В. Търново максималната температура ще бъде около 17. Атмосферното налягане ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 22.7 гр. през 2008 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 15.0 гр. през 1954 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 59 минути и ще залезе в 18 часа и 02 минути. Фаза на Луната: един ден преди пълнолуние.

В събота ще преобладава слънчево време. Сутринта за кратко в районите близо до Дунав и около водните басейни ще се образуват мъгли. Вечерта от североизток ще започне заоблачаване. През нощта срещу неделя ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, а вечерта ще се преориентира от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури чувствително ще се повишат и ще бъдат между 5 и 8. Максималните температури ще са между 10 и 12. В неделя времето ще бъде облачно и на отделни места ще превалява слаб дъжд. Вечерта и през нощта облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4. Максималните температури ще са между 6 и 9. В понеделник ще преобладава облачно време. От ниските облаци е възможно да преръмява. Ще духа умерен вятър от север. Температури ще се понижат и минималните ще бъдат между 0 и 3, а максималните ще са между 4 и 7. Във вторник ще има разкъсана, често значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Температурите ще останат без съществена промяна. В сряда ще преобладава слънчево време. Сутринта в ниските места и около водните басейни ще се образуват мъгли или ниски облаци. Минималните температури ще останат без промяна, а максималните ще се повишат и ще бъдат между 9 и 12. В сряда срещу четвъртък времето ще бъде ясно и ще създаде условия за образуване на мъгли и ниска слоеста облачност, като в четвъртък се очаква да остане облачно и мъгливо. Облаците ще започнат да се разсейват около и след обед. Температурите слабо ще се повишат.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12. Максималната температура на 2000 м ще остане около 3. В събота до обяд ще преобладава слънчево време, а следобед ще се заоблачи и в нощта срещу неделя главно в централната част ще вали дъжд, а над 1200 м – сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10. Максималната температура на 2000 м ще остане около 3. В неделя времето ще бъде облачно със слаби валежи от сняг, предимно в централните части. Ще духа умерен вятър от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 4. Максималната температура на 2000 м ще остане около минус 7. От понеделник до края на периода ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от север, а в сряда ще се преориентира от запад. Температурите ще се повишават и в сряда максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9-10, а на 2000 м ще достигнат 4-5.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *