Горещи новиниКрими

Убитата в Ново село англичанка имала успешна 17-годишна кариера в адвокатска кантора

Преди да дойде в България, Тина Роуз работила в Хонконг

Убитата преди броени дни във великотърновското Ново село англичанка е имала успешна 17-годишна кариера в най-добрата международна адвокатска кантора Clifford Chance. Семейството на Тина Роуз е съкрушено от смъртта и, като нейният баща Тони урежда документите си, за да може да пътува до България и да уреди репатрирането на тялото. Това пише „Дейли мейл“. Преди да заживее у нас, работата отвежда Тина Роуз в Хонконг. След пенсионирането си тя решава коренно да промени живота. Залага на спокойствието, а България и особено районът около Велико Търново я впечатляват. Така Тина се заселва в Ново село и се отдава на фермерство. В последната си публикация в LinkedIn англичанката споделя, че е щастлива от това, което прави и се чувства страхотно. Местните хора в ново село разказват, че Тина отглеждала прасета и дори ги учела да рисуват.

Животът на англичанката обаче е брутално отнет на 17 февруари, когато 26-годишният горнооряховчанин Денислав К.Р. я убива с удар с лопата. Причина е ревност и вероятно несподелени чувства. Старши инспектор петър Петров и кметът на Ново село Христо Христов заловиха извършителя на зверското престъпление, докато се опитвал да изкопае яма, в която да зарови трупа на Роуз. Обвиняемият за убийството е с наложена мярка „задържане под стража“. 26-годишният Денислав сам настоял пред Окръжния съд в старата столица да остане в ареста, защото имал страхове и опасения от линч заради стореното. На задържаният е повдигнато обвинение по чл.116 от НК за убийство, за което го грози наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор. Той е от Горна Оряховица, безработен и неосъждан.

Веселина АНГЕЛОВА

Снимка: LinkedIn Тина Роуз

6 thoughts on “Убитата в Ново село англичанка имала успешна 17-годишна кариера в адвокатска кантора

 • Бог да Я прости. Неможе тези нехранимайковци да отнемат човешки животи, толкова лесно. Дано новото правителство да се погрижи повече за спокойствието на гражданите.

  Отговор
  • За да стане това , не трябва да ни управляват българи , а германци !

   Отговор
   • Що пък точно германци? Да маршируваме ли ще ни учат?

 • Жалко, много жалко за такъв човек.. До кога нашите профани,разглезени от комузма, ще си позволяват да отнемат човешки живот за това че, не им харесвало. Нека имат в предвид , това следващите заселници..

  Отговор
 • този нехрани майко, “ще се обеси“ в затвора!

  Отговор
 • 27 годишен ревнува 60+ годишна??? Брех!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *