Път на младите професионалисти в листата на БСП

Те са млади, успели и амбицирани да спечелят в името на родните Велико Търново, Горна Оряховица, Стражица, Свищов, Бяла черква. Те са кандидатите за депутати на БСП във Великотърновския избирателен район.

Листа с 16 кандидати със средна възраст 42 години регистрира днес областното ръководство на БСП във Велико Търново за парламентарния вот на 4 април 2021 г. Почти половината от кандидатите за народни представители не са навършили и 35 години. Най-млад е 25-годишният студент, хореограф и режисьор Николай Корчев от гражданската квота, който влиза на 12-о място в листата.

Най-опитна е учителката по информатика Наталия Сотирова, която на 11 февруари отбеляза своя 60-и юбилей. Неин астрален близнак е водачът в листата Явор Божанков, който на същата дата тази година навърши 31. Това ще е втори мандат в парламента за юриста от Горна Оряховица, който през изминалите 4 години беше сред 6-те най-активни представители на опозицията. Той е задал общо 48 въпроса за парламентарен контрол на правителството – точно 4 пъти повече отколкото тримата му колеги от ГЕРБ, представляващи Великотърновска област в парламента.

Доайен с най-много мандати в Народното събрание е родената във Велико Търново световна и европейска шампионка по стрелба Весела Лечева – сега 2-ра в листата. Тя е Почетен граждани на Велико Търново. Била е и председател на Държавната агенция за младежта и спорта.

Всички кандидати на БСП за народни представители от област Велико Търново са с висше образование. По време на кампанията дипломата си ще получи и треньорът по плуване от град Бяла черква Антон Иванов. Той е 7-и в листата и е от гражданската квота. 46-годишният Антон Иванов е баща и треньор на българския шампион по бътерфлай Антъни Иванов.

В червената кандидатдепутатска листа има още двама юристи, трима педагози, опитни администратори, специалист по туризъм и четирима икономисти. Сред тях и поставеният на четвърта позиция Симеон Вачков (търновец със здрав свищовски корен). Освен дипломи по финанси и счетоводство 36-годишният земеделец има и магистратура „Агроном – растителна защита”. Той също е представител на гражданската квота.

Регистрирахме една много силна листа от професионалисти, сред които и няколко опитни парламентаристи. Горд съм, че днес, на финала на 44-тото Народно събрание, можем да отчетем един изключително успешен мандат в парламента: помогнахме на много хора, най-вече на жителите на Великотърновска област, бяхме сред най-активните корективи на управляващите с въпросите, които им задавахме чрез парламентарния контрол. През 2017-а аз станах депутат на 27 години като представител на гражданската квота. Затова днес ние отново тръгваме на избори със силна гражданска квота, съставена от млади, но вече утвърдили се хора”, заяви при регистрацията водачът на БСП в IV МИР Явор Божанков.

One thought on “Път на младите професионалисти в листата на БСП

  • 01.03.2021 в 16:28
    Permalink

    Божанков изпълнява специална мисия на ГЕРБ – пази го да не би някой да се сбърка и да гласува за БСП. Нинова прави същото на високо ниво. Преди време Станишев се справи добре, опази Столетницата от власт доста дълго.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.