29-годишният Мастън Мастънов поведе листата на ДПС за парламентарните избори

Областният лидер Гюнай Далоолу представи 15-те си колеги, които ще участват във вота

29-ГОДИШНИЯТ МАСТЪН МАСТЪНОВ ОТ ПЕТКО КАРАВЕЛОВО ще води листата на ДПС в региона за предстоящите парламентарни избори. Това обяви областният лидер на партията Гюнай Далоолу след нейната регистрация в Общинската избирателна комисия. Листата на „Движението за права и свободи” е от 15 души със средна възраст 40 години. Най-млада е педагожката Ипек Рушидова, която е на 22 г. и е на 15-о място. Най-възрастен е Гюнай Далоолу, който е на 57 г., строителен предприемач, общински съветник във В. Търново и за трети мандат е областен лидер на ДПС. Той заема второто място.

САМО ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОБЛАСТНИЯТ ЛИДЕР НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ Е ВОДАЧ НА ЛИСТАТА НА ПАРТИЯТА и това е показателно за кампанията, която ще бъде изцяло толерантна, заяви пред журналистите Гюнай Далоолу. Мастън Мастънов представи себе си така: „Аз съм млад, амбициозен, отговорен, добър и истински човек. Сгоден съм”. Той каза още, че е израснал в структурите на тази партия и ръководи младежкото ДПС втори мандат. От 6 г. работи в международна компания във В. Търново, завършил е ВТУ и има бакалавърска степен по финанси, магистър по международни икономически отношения, в горнооряховския електротехникум е завършил системно програмиране. За втори мандат е общински съветник в Полски Тръмбеш.

„За мен е чест да водя листата на ДПС, защото тя е доказателство, че се дава път на младите. За да излезе България от кризата, трябва да има хора, на които им пука! Искам да съм пример за младите и искам ние да имаме реализация в страната си. Заради това, което обещаем, трябва да се случва. В тази листа виждам един страхотен екип, който може да постигне много в тази кампания, която пожелавам да бъде толерантна”, каза още Мастън Мастънов.

ПСИХОЛОГЪТ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ВЪВ В. ТЪРНОВО СУНАЙ МУНКОВ е трети в листата. На четвърто място е Фатме Етемова, също психолог. На пето място е Мастън Еминов, с висше образование в управлението на образованието и общински председател на ДПС във В. Търново. Кметът на Върбовка Ивелин Розинов е шести в подредбата, той е специалист по обществен ред и сигурност и е работил дълги години в МВР. Юристът Алекбер Абил заема седма позиция. Зам.-кметът на община Горна Оряховица Стефчо Алипиев е на осмо място. Той е завършил музикална академия и е с опит в ръководенето на народни състави.

N 9 в листата е Атанас Бъчваров, който е общински съветник в Стражица и e с висше образование по стопанско управление. Заместникпредседателят на Общинския съвет в Златарица Федя Дервишев е на десета позиция. Той е специалист по автотранспорт. С N 11 участва Санер Узунали, който е на 24 г., председател на академично дружество, занимава се с графичен дизайн и публична администрация. На 12-о място е бизнесдамата от Павликени Елеонора Марева, която бе кандидат за кмет на общината на последните местни избори. С N 13 е бизнесменът Ердинч Хюсеин. На 14-о място е 23-годишният историк Едиз Акифов.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

One thought on “29-годишният Мастън Мастънов поведе листата на ДПС за парламентарните избори

  • 02.03.2021 в 17:50
    Permalink

    Не е скромен, само да ви кажа.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *