436 четения

Коалиция „Демократична България – Обединение“ регистрира кандидатите си за парламентарните избори на 4 април

Четирима юристи, трима лекари, предприемачи, икономисти, журналист и общественици са сред кандидатите за народни представители от коалицията за IV Многомандатен избирателен район. 40 години е средната възраст на кандидатите, като най-младият от тях е на 25 години, а най-опитният – на 66.

„Изградихме един силен отбор от професионалисти, хора с безспорен авторитет и лични качества, които са добре познати в цялата област. Намерихме баланса между опита и младостта. Мотивирани сме за победа“, коментира водачът на листата. Ето и всички кандидати:

 1. Адв. Калоян Янков – адвокат в Софийска адвокатска колегия, управляващ съдружник в кантора „Янков и Ко“, специализирана в областта на дружественото и вещното право и гражданския процес. Семеен, с едно дете. Общински съветник във Велико Търново. Член на националното ръководство на „Да, България“.
 2. Адв. Людмила Илиева – адвокат от 20 г., занимава се с гражданско право, втори мандат общински съветник в Горна Оряховица, семейна, с две деца. Член на националното ръководство на ДСБ.
 3. Д-р Мавроди Калейнски – акушер-гинеколог, дългогодишен общински съветник от Велико Търново, председател на общинската организация на ДСБ в старата столица.
 4. Любомир Марков – предприемач, който от 15 години развива компания главно в областта на туризма. Семеен, с едно дете.
 5. Д-р Елена Чамуркова – журналист, писател, доктор по политология, магистър по български език и литература. Общински съветник във Велико Търново, семейна, с две деца, зам.-председател на националната структура на „ДСБ Жени”.
 6. Константин Ангелов – роден в Свищов, бакалавър по приложна лингвистика от ВТУ, студент по магистърска програма „Бизнес управление и администрация“ на Специализирания институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт и Университета в Нант. Стипендиант на белгийската правителствена организация Wallonie-Bruxelles International.
 7. Димитър Петрушев – икономист, основател на проекта „Наеми дърво“. С над 15 години стаж в публичния и неправителствения сектор в сферата на местното икономическо развитие, управление на инвестиционни и социални проекти, развитие на местни общности, икономическа интеграция на социално маргинализирани общности, оптимизация на системи за разделно събиране на отпадъци. Занимава се с частен бизнес.
 8. Адв. Сева Памукчиева – магистър по право от ВТУ. Обучавала се е по програма „Еразъм” в Universität Trier в Германия. Адвокат от 2018 г. във Великотърновската адвокатска колегия. Работи основно в областта на гражданското право и гражданския процес.
 9. Владислав Иванов – предприемач. Собственик на фирма, която се занимава с производство на керамични изделия, и съдружник във фирма за производство на хранителни добавки за здравословен начин на живот. Семеен, с две деца.
 10. Стелиян Маджаров – адвокатски сътрудник. Бакалавър по специалността „Български език и история“, магистър „Счетоводство и контрол“, магистър по организация и управление на туризма, в момента е петокурсник по право във ВТУ и докторант по политология. Семеен, с две деца.
 11. Ивайло Вълчев – има квалификационна степен учител по философия, магистър е по политология, дипломация и национална сигурност, работи като мениджър в „Овергаз Мрежи” АД. Семеен, с едно дете.
 12. Доц. Светлозар Влайков – през 1983 г. постъпва на работа като асистент по история на руския литературен език в катедра „Руски език” към Филологическия факултет на ВТУ. От 2007 г. е щатен преподавател по църковнославянски и руски език към Православния богословски факултет на ВТУ. Специализирал е в Московския държавен университет, Русия.

 13. Д-р Христо Димитров – завършил е медицина в Медицински университет – Плевен, през 1993 г., специалност „Обща медицина” през 2006 г. и докторантура по обща медицина през 2019 г. в Пловдив. Общопрактикуващ лекар е от 2000 г. Председател на Управителния съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз – Велико Търново. Семеен, с две деца.

 14. Елена Димитрова – преводач на свободна практика с немски и нидерландски език. Има 4 издадени книги, дългогодишен университетски преподавател по немски език във ВТУ, семейна, с три деца. Има и многобройни специализации в чужбина. Член на артгрупа “Дупини”, организатор и на международен симпозиум “Изкуство – природа” в село Габровци, община Велико Търново.

 15. Даниел Неделчев – бакалавър, специалност „Социология“ от УНСС, изучавал е връзки с обществеността в СУ, магистър по политология към СУ „Св. Климент Охридски“, в момента е докторант. Собственик на компания в сферата на дигиталните технологии.

 16. Д-р Цветозар Цачев – хирург със специалност „Урология“, работи в МОБАЛ. Участвал е в две работни групи под егидата на OEIS към NASA на САЩ, в които с международен екип е работил в областта на обмяната на веществата в организма в условията на дългосрочна експозиция на екстремни гравитационни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *