Безплатни прегледи на бъбреците ще проведе във В. Търново д-р Стефан Илчев

Необходимо е предварително записване поради големия интерес към инициативата

 

НЕФРОЛОГЪТ Д-Р СТЕФАН ИЛЧЕВ ОТ МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ ИНИЦИИРА и ще проведе кампания по безплатни прегледи на бъбреците. Консултациите ще са на 9 март по повод Световния бъбречен ден, но заради големия интерес желаещите трябва да се запишат предварително на телефон 062/64 38 59. Свободните часове са от 11:00 до 14:00 ч., като не е необходимо пациентите да носят направление. Тези, които имат оплаквания или установено заболяване, ще е нужно да донесат епикризи и медицинска документация.

Медикът споделя, че всеки човек поне веднъж годишно трябва да премине профилактичен нефрологичен преглед, тъй като органите на отделителната система често боледуват „тихо“ и липсата на симптоми не гарантира застраховка срещу сериозни заболявания. По думите му Световния бъбречен ден е подходящ мотив за това пациентите да обърнат внимание на здравето си, тъй като бъбречните заболявания подмладяват и последиците от тях са необратими. Неслучайно най-голям процент от хората в листата за чакащи трансплантация се надяват за донор на бъбреци.

Д-р Илчев е част от колектива на търновската болница от 5 години, като освен лекар в отделението по хемодиализа работи и на кабинет в ДКЦ на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Галина ГЕОРГИЕВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *