Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Японка почина три дни след ваксинация срещу Ковид-19

 

Японка на възраст над 60 години е починала от мозъчен кръвоизлив три дни, след като е била имунизирана срещу Ковид-19 с ваксината на „Пфайзер“, съобщи Ройтерс, като цитира японското здравно министерство. В съобщението на ведомството се подчертава, че е възможно да няма връзка между ваксинирането и смъртта на жената.
Тя била имунизирана в петък и се предполага, че е получила мозъчния кръвоизлив в понеделник, три дни по-късно. Това е първо съобщение за смъртен случай в Япония след ваксиниране.
„Мозъчният кръвоизлив, за който се предполага, че е причинил смъртта й, е сравнително разпространено състояние сред хората на възраст от над 40 г. до над 60 г. и на този етап, въз основа на опита от чужбина, изглежда няма връзка между мозъчния кръвоизлив и ваксината срещу коронавируса“, казва д-р Томохиро Морио, съветник на правителството, цитиран в съобщението на японското министерство на здравеопазването.“Може да е съвпадение, но е нужно да се събере повече информация и да се направи оценка в работните групи“, допълва той.
Представители на „Пфайзер“ в Япония не бяха открити досега за коментар. През ноември от компанията обявиха, че ваксината е ефикасна при различни възрастови и етнически групи и че няма значими странични ефекти.

Източник: БТА

One thought on “Японка почина три дни след ваксинация срещу Ковид-19

  • 04.03.2021 в 9:12
    Permalink

    Няма ли други алтернативи за новини, че съобщавате такива. И без друго хората са объркани.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *