Заради преподавател с COVID-19 поставиха под карантина ученици

62 са новорегистрираните случаи на коронавирус в областта по данни към сряда включително. Заради заразен преподавател в СУ „Вл. Комаров“ във Велико Търново под карантина са поставени контактните с него 12 ученици, информираха местните здравни власти. Разпоредени са и съответни противоепидемични мерки – почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в школото, преминаване от присъствено обучение към обучение от разстояние, в електронна среда.

През изминалия ден в Информационната система за борба срещу COVID-19 са регистрирани три починали лица от област Велико Търново (жена на 71 г. и двама мъже, съответно на 41 г. и 82 г.). РЗИ – Велико Търново, изказва съболезнования на семействата и близките на починалите лица.

В област Велико Търново са поставени общо 7004 дози (с натрупване), от които през последните 24 часа – 469 (465 първи дози и 4 – втори). С втора доза са имунизирани общо 1110 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

Продължават имунизациите по предварително изготвени списъци на лицата, включени в приоритетните групи на фази IIV на Националния план за ваксиниране и на лицата, пряко ангажирани с изборния процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *