Горещи новиниСпорт

Тръгва ремонт за 400 хил. на северните зали на стадион „Ивайло“

Нова зала за колективните спортове, сектор за хвърляния и оборудване поискаха клубовете от министър Красен Кралев

Напълно обновени ще бъдат северните спортни зали на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Символичната първа копка бе вчера, а начало на дейностите дадоха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на старопрестолния град Даниел Панов, директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов, представители на фирмата изпълнител и треньори. Инвестицията ще е за около 400 000 лева, а с нея ще бъде постигнато значително подобряване на условията за състезателите по бокс, борба, вдигане на тежести и стрелба.

Въпреки трудностите, които епидемията от COVID-19 породи във всички сфери на живота, инвестициите в спортната инфраструктура и оптималните условия за състезателите продължават. Ремонтът на залите е пореден пример за доброто партньорство между държавата и местната власт и изпълнение на поет конкретен ангажимент, коментираха Красен Кралев и Даниел Панов. Около два месеца е предвиденият срок за изпълнение на строителните работи.

През последните няколко години във Велико Търново спортната инфраструктурата бе значително подобрена, а правителството осигури финансиране за важни проекти, подготвени от общината. Сред показателните за свършената работа примери са осветлението на стадион „Ивайло“, което е сред най-ефективните и добри в страната, модернизацията на целия спортен комплекс, строителството на тренировъчното футболно игрище „Трифон Иванов“ до Спортното училище.

Кметът на В. Търново Даниел Панов и министър Кралев се срещнаха с треньори и ръководители на спортни клубове от старата столица.

„Над 500 млн. лв. бяха инвестирани в спортната структура в цялата страна, след като 25 г. не бе направено нищо. Увеличихме средствата за спортните клубове двойно. Заплатите на треньорите трябва да станат достойни. Направихме доста за В. Търново, сега отпуснахме и 400 000 лв. за ремонта на залите, който трябва да стане с бързи темпове”, каза министър Кралев.

Спортните деятели коментираха с Красен Кралев разнообразни теми, свързани с треньорските лицензи, поставиха въпроси за осигуряване необходими пособия за дейността им.

В. Търново ще бъде отново домакин на Държавното първенство по лека атлетика за мъже, жени и подрастващи, съобщи кметът инж. Даниел Панов. В тази посока от лекоатлетическите клубове поставиха въпроса за оборудване на откритата писта с препятствия, скочища за висок и овчарски скок. Обсъждано бе и евентуалното изграждане на сектор за хвърляния на диск и чук и тласкане на гюле в старата столица. Министър Кралев заяви, че в момента се ремонтират такива сектори в два града на страната, а кметът Даниел Панов подчерта, че ще бъде предоставен терен за тази цел.

Необходимостта от нова спортна зала за отборните спортове, като хандбал, баскетбол, волейбол, коментира директорът на ОП „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов. Залата трябва да е с размери на игрището минимум 20 х 40 метра, трибуни и 4 съблекални. Министърът поясни, че изграждането на такава зала с 500 места за зрители е 3 милиона лева, а за 1000 места – 4 млн. лв. Обсъждан бе въпросът и за басейните в града за плувните клубове. „Това са скъпи съоръжения, но плуването е изключително важен спорт. Ние сме в дълг към него и в следващия мандат ще се акцентира в инвестициите и за този спорт”, коментира Красен Кралев. В края на работната среща със спортните деятели кметът Даниел Панов връчи Старопрестолна грамота на треньора Николай Гемижев по повод на 65-ата му годишнина.

Снимка: Ростислав ГРЪНЧАРОВ

2 thoughts on “Тръгва ремонт за 400 хил. на северните зали на стадион „Ивайло“

  • По време на избори стават чудеса! Иначе за ремонта на въпросните зали се говори от доста време. Явно сега е подходящиет момент да се стартира. И така, от избори на избори ще се случва нещо стойностно в нашия град.

    Отговор
  • Бончо ще потрива доволно ръчички… таксата ще скочи от 8 на 11.50лв

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *