Бъдеща акушерка трогна с певчески умения навръх националния празник

20-годишната красавица Анелия Кожухарова е възпитаник на медицинския филиал във В. Търново

https://www.facebook.com/watch/?v=273588747614193

ПРЕКРАСНО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАРОДНАТА ПЕСЕН „ДВАМА БРАТЯ ДЕЛБА ДЕЛИЛИ“ ОТ СТУДЕНТКАТА АНЕЛИЯ КОЖУХАРОВА бе поздравът за националния празник на България – 3 март, от филиала на Варненския медицински университет в старата столица. Видеото бе излъчено в 8:00 часа сутринта на официалната страница на вуза и развълнува до сълзи хиляди хора. Талантливата млада жена се обучава за акушерка и вече е убедена, че това е нейното призвание. Споделя, че благодарение на преподавателите си, е осъзнала, че мисията да помагаш за появата на новия живот, е най-благородното, на което човек може да се посвети, и е убедена, че когато завърши, ще остане да практикува в България.

Анелия е само на 20 години, родена е във Варна и от малка се занимава с музика. Завършила е хуманитарна гимназия „Константин Преславски” в певческата паралелка и изненадала всички свои познати с резкия завой към акушерството. Семейството и приятелите й очаквали тя да продължи да носи наслада за ушите на хората и да се отдаде на певческа кариера.

„Музиката е най-любимото ми нещо. Аз съм първата певица в семейството. Когато завърших училище обаче, осъзнах, че искам да усвоя професия, която е насочена към обществото, и така се спрях на обучението за акушерка. Вече съм убедена, че това е най-правилният избор, защото виждам с очите си същността на работата. Неописуемо е всеки ден да ставаш свидетел на това как жените стават майки“, споделя студентката.

В момента младата жена преминава практически занятия в отделението по акушерство и гинекология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и черпи от опита на специалистите в звеното, чиято отдаденост доведе до бейби бум последните 5 години.

Първото раждане, на което присъствала, било през октомври 2020 г. Описва го като най-красивото нещо, за което обаче е нужен огромен професионализъм от страна на екипа.

„С удоволствие бих пяла на бъдещите майки, ако това ще им помогне да се отпуснат и да понесат по-леко болката от раждането. Работата на акушерката не е просто да съдейства за появата на пеленачето, но и да подкрепи жените в най-важния момент в живота им и във възстановителния период. Акушерката трябва да бъде добър психолог, да умее да общува и да вибрира на една вълна с жените“, коментира Кожухарова.

20-годишната варненка допълва, че професията няма да й попречи да се развива и в пеенето. Споделя, че преди няколко години е участвала в риалити формата „България търси талант“, а нейна гордост са многобройните отличия, които получила за дарбата. Сред тях са първа награда в конкурс с песните на Соня Кънчева, първо място в надпреварата „Като жива вода“ в Суворово, лауреат е на конкурса „Диньо Маринов“ и т.н.

Бъдещата акушерка впечатлява и с ослепителна визия, която често буди интерес от стана на професионални фотографи. Казва, че не изключва възможността да намери своето място у нас и в сферата на модата.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.