289 четения

ДПС стартира националната си предизборна кампания от Петко Каравелово с митинг на площада

Мустафа Карадайъ: „Държавата не работи, има нужда от рестарт!”

 

ПАРТИЯ „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ” ОТКРИ НАЦИОНАЛНАТА СИ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ от Петко Каравелово в петък следобед. Гости на събитието бяха лидерът Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев – зам.-председател, Камен Костадинов – член на Централното оперативно бюро, и Атидже Алиева-Вели – евродепутат. На митинга присъстваха близо 1000 души, част от които пристигнаха с автобуси от цялата област независимо от работния ден и пандемията.

Гюнай Далоолу, Камен Костадинов, Мустафа Карадайъ, Мастън Мастънов, Атидже Алиева-Вели, Йордан Цонев (от дясно наляво)

„ПРЕДИ 4 Г. КАМПАНИЯТА ЗАПОЧНА СЪЩО ОТ В. ТЪРНОВО. И тогава, и сега нашият номер е 9, а това определено значи, че ДПС е устойчива партия. Държавата ни днес не работи и има нужда от рестарт!”, каза Мустафа Карадайъ. Откриването на кампанията стартира от голямото село в община Полски Тръмбеш, защото това е родното място на водача на листата от IV МИР Мастън Мастънов.

„Нашата област ще се бори с много хъс и енергия, за да постигне добри резултати. Нашият областен съвет искаше водачът на листата да е един от нас и централното ръководство чу нашия глас. Навсякъде в областта ще се опитаме да увеличим резултатите. Вярвам, че всички заедно ще успеем. Ще се опитаме да съберем 12 000 гласа. Това ще бъде нашата цел. Мастън е добре възпитан, от добро семейство. Чист е като сълза”, заяви областният председател на ДПС Гюнай Далоолу.

СПОРЕД МАСТЪН МАСТЪНОВ тези избори са най-важните от 1990 г. досега, защото е крайно време България да стане едно по-добро място за живеене. Тук има ресурс и условия, единствено е нужно добро управление, добри политици и експерти с ясна програма, цели и идеи как това да стане реалност. ДПС разполага с програмата, която е нужна на България за едно ускорено догонващо развитие, за което не спираме да говорим, каза от трибуната 29-годишният водач на търновската листа.

„От Петко Каравелово ДПС тръгва на един победен поход. Убеден съм, че с вашата подкрепа и на стотиците български граждани ще се поздравим с едни добри резултати на 4 април. Преди малко повече от 5 години издигнахме Мастън от П. Каравелово за кандидат за кмет на П. Тръмбеш. Тогава му казах, че ако покаже своята политическа лоялност и е един истински депесар, един ден, който няма да е много далеко, той ще бъде народен представител от ДПС. Мастън не се огъна и показа, че е един млад човек с необходимото образование и житейска мъдрост, която даже не подхождаше за неговите 24 – 25 години. Чрез вашия приятел Мастън всеки един ще може да се докосне до парламента. Той ще знае проблемите на всеки един от вас и ще опита да ви помогне”, каза пред множеството Камен Костадинов.

СПОРЕД ЙОРДАН ЦОНЕВ Мастън е умен и красив, можещ и най-важното – близо до хората. Зам.-председателят обеща още, че той ще стане един прекрасен народен представител и още в следващия парламент ще е част от бюджетната комисия. Така се дава път на младите, защото те са бъдещето.

„ДПС винаги гледа 10 – 15 години напред. От 5 години ДПС в своята програма изведе като основни приоритети – чист въздух, чиста вода, чисти храни, високи технологии и включване на свободните и активните граждани в политиката. В България никой не ни чу, но днес това са приоритетите на ЕС. Днес заставаме пред вас и казваме, че искаме реална, истинска промяна в България. Държавата ни днес не работи и има нужда от рестарт. Институциите не трябва да воюват помежду си, а да се координират и да са в диалог. Омразата и разделението, противопоставянето и арогантността трябва да престанат, защото не водят до нищо добро”, подчерта още председателят на партията Мустафа Карадайъ.

Нели ГЕОРГИЕВА

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *