Горещи новиниКрими

Мъже с качулки вързали 77-годишната баба Верка заради 600 лева и 7 златни пръстена

18-годишният Иван Златния е арестуван часове след грабежа, съучастникът му се издирва

 

ДВАМА МЪЖЕ С КАЧУЛКИ СА НАПАДНАЛИ, ЗАВЪРЗАЛИ И МАЛТРЕТИРАЛИ 77-годишна от Виноград. Нападението чрез влизане през незаключена врата е станало около 23,30 часа в петък. Баба Верка е била изненадана в леглото си от двамата бандити. Те успели да й завържат ръцете със сезал на стол и в продължение на часове я измъчвали с въпроси къде са й парите. Успели да измъкнат златните пръстени от ръцете и, а след това намерили и откраднали и раничка с 600 лева. След грабежа самотно живеещата възрастна жена била оставена в мазето си.

Христо Христов, Ивайло Гайдаров и директорът Д. Машов (от ляво надясно)                         Сн. авторката

ЧАСОВЕ НАРЕД ТЯ СЕ ОПИТВАЛА ДА СЕ РАЗВЪРЖЕ И НАКРАЯ УСПЯЛА. Отишла при съседи и лично подала сигнал за злодеянието на тел. 112 около 8 часа в събота. Благодарение на дадено описание от нея и светкавичната реакция на полицията единият извършител бил открит малко по-късно. 18-годишният Иван Златния е арестуван в дома си в селото, макар веднага след грабежа да е бил извън населеното място. Още в събота му е било повдигнато обвинение и е задържан за 72 часа, а днес ще иска съдът да го остави за постоянно зад решетките, съобщи на брифинг вчера окръжният прокурор Христо Христов. Възрастната жена е била само вързана и бита, но спрямо нея не е оказвано сексуално насилие, поясни директорът на Областната полиция ст. комисар Димитър Машов и допълни, че жената е била в шок и заради това все още не е изяснено колко време е била завързана.

САМО МЕСЕЦ ПРЕДИ ДА УЧАСТВА В СРЕДНОЩИЯ НАГЪЛ ГРАБЕЖ, Иван Златния е излязъл от затвора, където е изтърпял присъда от 6 месеца за кражба. Той има и други осъждания като непълнолетен и заради това сега не може да се говори, последното му престъпление е извършено в условията на опасен рецидив, защото едва сега е навършил пълнолетие. По думите на наблюдаващия случая прокурор Ивайло Гайдаров другият участник в грабежа все още се издирва и заради това не може да се каже много за неговата самоличност. Иззет е материал за изследване и са назначени ДНК експертизи. Арестуваният не е направил самопризнания, а седемте златни пръстена и парите на баба Верка още не са намерени.

През деня в петък Иван и възрастната жена се срещнали в селото, той загледал златните пръстени по ръцете й, успяла да си спомни тя по време на обясненията пред полицията. Тя познавала младежа, защото бил от същото село, но не успяла да даде описание на неговия съучастник.

Нели СУКОВА

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *