789 четения

Даниела Бешкова купува по 100 карамфила за всеки 8 март за жените от Велчево

ВЕЧЕ ПЕТ ГОДИНИ СЕКРЕТАРЯТ НА КМЕТСТВОТО ВЪВ ВЕЛЧЕВО купува със свои пари по 100 карамфила за 8 март. Цветята раздава кметският наместник Мустан Юсменов. С този жест

Даниела Бешкова вече е купила цветята, които днес ще подари кметът.

Даниела Бешкова радва жените от селото, на нея й доставя удоволствие и се чувства полезна. 46-годишната търновка е фризьорка по професия и има салон „Мания” във Велико Търново, който отново ще отвори врати на 1 април. Тя и семейството й живеят във Велчево, а преди пет години хората от селото поискали тя да стане дясната ръка на кмета. Така малкото търновско село си има чудесен и разтропан екип от кмет и секретар, които се допълват взаимно.

ОСВЕН ДВЕТЕ ДИНИ, КОИТО УСПЕШНО НОСИ, Даниела е и студентка трета година предучилищна педагогика във ВТУ. Казва, че много обича децата и иска да работи един ден с най-малките. Самата тя има едно момиченце на пет години.

„Инициативата за карамфилите дойде от мен. Карамфилът е хубаво цвете и аз много го обичам. Исках да зарадвам дамите от селото и тъй като моята майка живее с нас, исках с този малък жест да се гордее с мен. На 8 март, като всяка жена, се чувствам щастлива. Мъжете трябва да уважават дамите не само на празника, защото жената е огнището в семейството”, споделя с усмивка Даниела, която хората във Велчево явно неслучайно наричат „мъжко момиче”. И допълва, че така усеща, че прави нещо за селото, защото вижда какви усилия полага кметът Мустан Юсменов.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *