Горещи новиниГорна ОряховицаИкономика

Горнооряховчани получават 75 000 лв. за 9 свои екопроекта

Девет проекта от община Горна Оряховица одобри Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на националната кампания „Чиста околна среда – 2021“. Шест от тях са за населени места от общината и те ще се финансират с по 10 хил. лв. Останалите три са на ОУ „Васил Левски“ във Върбица, ДГ „Божур“ в Горна Оряховица и ДГ „Детска радост“ в Долна Оряховица. Финансирането им е за по 5 хил. лв. Проектите са на тема „Обичам природата – и аз участвам“.

В Крушето в рамките на проекта ще бъде изградена детска площадка срещу кметството. На нея ще бъдат монтирани съоръжения за игра, пясъчник, пейки и кошчета за отпадъци. Ще бъдат засадени и дръвчета.

Фитнес съоръжения на открито ще бъдат монтирани по проект в Първомайци. Площадката за спортуване ще бъде близо до кметството и читалището. Ще се монтират още парково обзавеждане, бетонна маса за тенис и бетонна маса за пикник. Ще се засадят дръвчета и рози.

В Правда ще се изгради кът за отдих и спорт, където ще се монтират беседка, пейки, кошчета, две футболни врати, а районът ще се залеси.

В Янтра по проект ще се направи детска площадка със съоръжения за игра, парково обзавеждане и ще се засадят дръвчета.

Кът за отдих близо до местността Калето ще бъде изграден в Горски Горен Тръмбеш. Ще се монтират беседка, пейки, кошчета за отпадъци и 4 маси за пикник. На мястото ще се засадят и дръвчета.

В Паисий също ще се направи кът за отдих с беседка, пейки, кошчета за отпадъци, маса за пикник и бетонови кашпи, а наоколо ще се залеси и ще се засадят цветя.

В рамките на националната кампания „За чиста околна среда“ ОУ „Васил Левски“ във Върбица ще реализира проект „Грижа за природата“. Децата от ДГ „Божур“ и ДГ „Детска радост“ също ще работят по проекти, свързани с опазването на околната среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *