Ограбената баба Верка от Виноград няма гласни струни и не може да говори

Баба Верка Георгиева от Виноград не може да говори, защото от години няма гласни струни. Заради това нападнатата, бита, вързана жена и ограбена старица няма как да даде обяснения за нападението върху нея от 4 март през нощта. Тогава в съня си тя бе нападната от двама мъже с качулки. После завързана със сезал на ръцете върху стол и брутално ограбена. След това захвърлена в мазето, където е стояла часове, докато сама успее да се развърже и потърси помощ чрез съседите си. Двамата похители бяха взели седем златни пръстена и 600 лева.

Старицата е била в шок и сега е настанена при дъщеря си в съседно село. Тя още е под стрес и по пръстите на ръцете и има следи от издърпването на златните и пръстени от среднощните нападатели.

Единият е арестуван часове след нападението. 18-годишния Иван Златния е бил разпознат от жертвата, но другият с него е метнал кърпа върху лицето на бабата и тя не успяла да го види. Иван често гостувал на баба Верка, тя го хранила и черпила, казват местни жители. Според кмета на Виноград Асен Маринов хулиганът от години живее на произвола на съдбата, защото имал само майка, която била на гурбет в Гърция. Напоследък Иван бил приютен от вуйчо си. Пред месец излязъл от затвора, където лежал половин година за поредна кражба. По думите на кмета още не било доказано,че той е главният виновник за грабежа, защото нито другият бил намерен, нито пък задигнатото злато и парите на баба Верка.

Днес се очаква съдът да остави зад решетките Иван Златния по искане на държавното обвинение. Ако се докаже вината му, го грозят от три до десет години затвор за извършения грабеж.

Н. ГЕОРГИЕВА

Баба Верка

Сн. Times.bg

One thought on “Ограбената баба Верка от Виноград няма гласни струни и не може да говори

  • 08.03.2021 в 15:50
    Permalink

    Приканвам IT специстите да измислят гривна да подава сигнал за помощ на самотни и бедстващи хора.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.