Горещи новиниКрими

Ограбената баба Верка от Виноград няма гласни струни и не можела да вика за помощ

Баба Верка Георгиева от Виноград не може да говори, защото от години няма гласни струни. Заради това нападнатата, вързана, бита и ограбена старица няма как да даде обяснения за нападението върху нея на 4 март през нощта. Според разследващи само дъщеря й разбирала какво казва. Тогава в съня си тя бе нападната от двама мъже с качулки. После завързана със сезал на ръцете върху стол и брутално ограбена. След това захвърлена в мазето, където е стояла часове, докато сама успее да се развърже и потърси помощ чрез съседите си. Двамата похитители бяха взели седем златни пръстена и 600 лева.

Старицата е била в шок и сега е настанена при дъщеря си в съседно село. Тя още е под стрес и по пръстите на ръцете и има следи от издърпването на златните й пръстени от среднощните нападатели.

Единият е арестуван часове след нападението. 18-годишният Иван Златния е бил разпознат от жертвата, но другият с него е метнал кърпа върху лицето на бабата и тя не успяла да го види. Иван често гостувал на баба Верка, тя го хранила и черпила, казват местни жители. Според кмета на Виноград Асен Маринов хулиганът от години живее на произвола на съдбата, защото имал само майка, която била на гурбет в Гърция. Напоследък Иван бил приютен от вуйчо си. Преди месец излязъл от затвора, където лежал половин година за поредна кражба. По думите на кмета още не било доказано, че той е главният виновник за грабежа, защото нито другият бил намерен, нито пък задигнатото злато и парите на баба Верка.

Оставиха зад решетките 18-годишния Иван Златния от Виноград за грабежа над самотната жена. Делото за мярката за неотклонение се гледа в понеделник от 13,30 часа в Районния съд в Горна Оряховица, а след близо два часа магистратите уважиха искането на прокуратурата за постоянен арест. Иван не пророни нито дума пред журналистите, които го чакаха пред съдебната зала. Прокурорът по случая Ивайло Гайдаров отново подчерта, че се работи усилено и се преви всичко възможно помагачът на Иван да бъде намерен и задържан.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. Times.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *